Verbazingwekkende beautytip, kattenbakgrind!

0
825
blog placeholder

Na een opmerkelijk artikel gelezen te hebben, heb ik vernomen dat kattenbakgrind dé weg is naar een zachte, maar vooral gereinigde huid zonder poriën. Deze korrels die normaal gesproken worden gebruikt om uw kattenbak mee te vullen, bevatten de klei afkomstig uit vulkaan as. Deze klei wordt immers ook gebruikt in de gezichtsmaskers uit de winkel.

De werking van deze korreltjes gaat als volgt: het is de bedoeling dat deze korrels al het vocht uit uw kattenbak opnemen, aldus ook het vocht uit uw onreine huid. Dat verkomt puistjes en verstopte poriën. De korrels zijn zoals al eerder vernoemd afkomstig uit de vulkaan as. Je ziet echter ook dat wanneer de korrels met water gemengd worden, het langzamerhand op klei begint te lijken. Denk eens aan de schoonheidsbehandelingen waar je kunt baden in een kuip vol met modder/klei. Dat geeft hetzelfde effect. Deze methode met kattenbakgrind helpt echter ook tegen cellulitis.
Je moet er wel rekening mee houden dat de kattenbakgrind geheel geurloos is, omdat het anders irritatie en uitslag kan opleveren.
Vervolgens schep je twee eetlepels kattenbakgrind in een bakje en een scheut gekookt water. De korrels zullen nu langzaam veranderen in modderig papje, aldus klei. Laat het even een aantal minuten staan, zodat de klei de kans krijgt om naar de bodem te zakken. Het water wat bovenop komt te liggen is nu grijs en troebel. Je hoeft alleen het bovenliggende water op je gezicht aan te brengen. Neem absoluut niet de klei mee, want door de verharde stukjes erin, kun je je gezicht beschadigen. Wanneer je het water op je gezicht aanbrengt, is er bijna niets van te zien, maar na zo’n 15 minuten zal het masker gedroogd en zichtbaar zijn. Vervolgens was je het masker eraf met warm water, zodat er geen restjes op je gezicht achterblijven.
Na deze stappen zorgvuldig gevolgd te hebben, zal je huid absoluut fris en schoon aanvoelen, maar vergeet vooral het zijdezachte effect niet!
Het hangt er natuurlijk altijd vanaf wat voor soort huid je hebt. Bij een extreem onreine en vette huid, zal het echter wat langer duren tot je hetzelfde resultaat boekt als bij iemand met een minder vette en onreine huid. Het kan daarom geen kwaad om dit masker eenmaal in de week aan te brengen. Ik raad je aan het niet vaker te gebruiken dan genoemd is. Dat geldt eigenlijk bij elk masker.
Ik heb het zelf al enige keren gebruikt en mijn huid wordt er zeker schoner en zachter door. Na enige tijd verminderden ook de hoeveelheid puistjes die ik had.
Veel succes ermee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here