Typecursus online

0
1492
blog placeholder

<body>Blind typen is niet typen voor blinde mensen, alhoewel het ongeveer wel hetzelfde werkt. Blind typen betekent dat je niet naar je vingers kijkt tijdens het typen. Het voordeel hiervan is dat je rustiger werkt en je je ogen gewoon op het beeldscherm kan richten. Spelfouten worden meteen ontdekt en je vingers glijden veel meer ontspannen over de toetsen dan dat je met twee of drie vingers typt. Iedereen kan een typcursus volgen om te leren blind typen, maar je kan er het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen.

Positie van je vingers

Blind typen doe je met tien vingers. Je plaatst je wijsvingers op de letter ‘f’ en de letter ‘j’ die je zelfs met je ogen dicht kan vinden. Deze toetsen zijn namelijk onderaan voorzien van een streepje die je kunt voelen. Je plaatst de rest van je vingers op de toetsen ernaast en je duimen op de spatiebalk et voilà, je kunt aan de slag. Toch is dat lastiger dan dat het lijkt, vooral als je oud typegedrag nog af moet leren. Begin dus het liefst zo vroeg mogelijk met een typecursus. Je kunt ervoor kiezen om een <a href=”>typecursus online”>Typecursus online</a> te volgen.

Oefening baart kunst

Als je blind wil leren typen met tien vingers dan vind er in je hersenen hetzelfde plaatst als wanneer je met je rechterhand over de tafel wrijft en met je linkerhand op de tafel klopt en dat vervolgens weer heel snel kan omwisselen. In het begin zal dat niet lukken, maar naarmate je deze actie veel oefent maken je hersenen diepere verbindingen aan. Het zal op een gegeven moment heel makkelijk gaan. Dit werkt ook zo met blind typen. Al je vingers van beide handen moeten bijna op het zelfde moment allemaal iets anders doen. Je zal hier eerst heel lang over na moeten denken, maar dit zal je steeds eenvoudiger afgaan, omdat je hersenstructuur gaan veranderen. Oefening baart echt kunst!

Typecursus

Je kunt kinderen het best zo vroeg mogelijk blind leren typen, wanneer ze nog geen slechte typegewoontes hebben aangeleerd. Zo hebben ze sneller hun werkstuk af. Bovendien is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat de schoolresultaten beter worden wanneer kinderen blind kunnen typen. Met een typecursus leer je je kind vaardigheden aan waar ze voor de rest van hun leven plezier aan zullen hebben. Met een online typecursus zullen kinderen er het leuk vinden blind te leren typen, omdat ze vaak in spelvorm worden aangeboden.
</body>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here