Rijk, Rijker, Rijkst… te rijk?

0
1195
blog placeholder

Gerrit Jan Heijn
Kleinzoon van Albert Heijn en de grote broer van Albert II. Hij bekleedde een topfunctie bij Ahold. Hij was samen met zijn broer Albert II topman bij de NV Ahold. Op 9 september 1987 werd hij ontvoerd vlak bij zijn villa nota bene gelegen te Bloemendaal. Enkele uren later werd hij door zijn ontvoerder doodgeschoten maar de ontvoerder, Ferdi Elsas, beweert dat hij nog in leven is en eist losgeld van de familie Heijn. Hij verstuurd meerdere brieven en casettebandjes naar de familie Heijn waarin hij eiste om 7,7 miljoen gulden losgeld. Wanneer de familie hier niet op in gaat stuurt Ferdi de bril van Gerrit Jan Heijn en zijn afgesneden bevroren pink. De familie Heijn besluit uiteindelijk het losgeld te betalen. Het gaat echter mis voor Ferdi wanneer hij dit losgeld wilt gaan uitgeven. Het geld is namelijk gemerkt en zo wordt hij achterhaald en opgepakt voor de ontvoering en de moord op Gerrit Jan Heijn. Hij krijgt 20 jaar cel met tbs.

Alfred Henry Heineken
Oftewel Freddy Heineken is de kleinzoon van de oprichter van Heineken. Hij was grootaandeelhouder en directeur van Heineken. Ook hij werd ontvoerd samen met zijn chauffeur. Hij werd ontvoerd door een groep van vier criminelen waaronder ook Willem Holleeder. Ze werden 9 november 1983 ontvoerd en vast gezet in een loods in Amsterdam. De daders hadden zijn ontvoering twee jaar lang uitbedacht en gepland. Ze eisten samen een bedrag van 35 miljoen gulden maar zelfs na betaling van dit losgeld werden Heineken en zijn chauffeur nog niet losgelaten. De ontvoerders verstuurden brieven en met het afspelen van bandjes door de telefoon. Van het losgeld namen de daders 15 miljoen gulden mee. Ze verdeelden dit over hen vieren maar 8 miljoen van deze 15 werd bij huiszoekingen weer terug gevonden. Verder werd er nog 19 miljoen teruggevonden. Er is dus 8 miljoen gulden dat nooit is terug gevonden.

Rijkdom is in beperkte mate dus zeer welkom. Maar wanneer je de absolute top van rijkdom bereikt dan loop je ook gevaar wat een normale burger niet zou lopen. Dit is een erg ongewenste nadeel dat eenmaal bij rijkdom hoort. Maar of men hun hebzucht kan onderdrukken is maar de vraag. Wanneer geld verdienen zo makkelijk gaat zou iedereen toch wel meer willen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here