Reisbestemming Moskou – de hoofdstad van de Russische Federatie

0
840
blog placeholder

Moskou is de hoofdstad van de Russische Federatie en is tevens de grootste stad van het land. Er wonen in Moskou 10,4 miljoen mensen (cijfers van 2002).

Moskou werd voor de eerste maal genoemd in 1147. The stad is de hoofdstad van Rusland sinds 1712, waarna een tijdje werd gewisseld met Sint-Petersburg. Na de Russische revolutie van 1917 werd Moskou wederom de hoofdstad.

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld die zo snel zijn veranderd als Moskou en het ziet er naar uit dat dit proces nog wel even door zal gaan. In de afgelopen tien jaar is de stad veranderd van een door gangsters gecontroleerde plaats op de rand van de economische afgrond naar het thuis van de meeste miljardairs in de wereld. Het is nu één van de duurste steden ter wereld. Hoewel er veel rijkdom in de stad is, ligt het gemiddelde maandsalaris in Moskou op $ 1,100 en deze armoede wordt pijnlijk duidelijk als men het centrum van de stad verlaat.

Als grote hoofdstad biedt Moskou een verscheidenheid aan musea, een aantal goede plaatsen om te winkelen en veel restaurants. De meeste bezoekers vinden uit eten gaan in Moskou erg duur. De meeste restaurant en cafés met een Europese of Kaukasische keuken zijn over het algemeen slecht te nomen, zowel qua kwaliteit als inrichting. De gemiddelde levensduur van een restaurant in Moskou is slechts 2 jaar. In die twee jaar gaat de kwaliteit van eten dramatisch achteruit en wisselt de zaak regelmatig van eigenaar. Er zijn een aantal goede restaurants, als men deze weet te vinden.

De moeite van een bezichtiging waard zijn het Witte Huis (de zetel van het parlement). Het Bolsjoj-theater en het Nationaal Historisch Museum. Ook kan men een bezoek brengen aan het Mausoleum van Lenin, het Kremlin en het Rode Plein.

Moskou heeft een vochtig continentaal klimaat met warme, vochtige zomers en lange, koude winters. De hoogste temperaturen komen voor in de maanden juni, juli en augustus met een gemiddelde van 23 graden Celsius. In de winter dalen de temperaturen tot een gemiddelde van -9 graden Celsius.

De stad is te bereiken via vijf civiele luchthavens: Sheremetyevo International Airport, Domodedovo International Airport, Bykovo Airport, Ostafyevo International Airport en Vnukovo International Airport.

Het openbaar vervoer bestaat uit de metro van Moskou, beroemd de aanwezige kunst, taxi’s en bussen. Dieven doen zich in Moskou vaak voor als taxi-chauffeur of als politie agent. Het is af te raden om alleen te reizen.

De internationale toegangscode om naar Rusland te telefoneren is +7, de toegangscode voor Moskou is 095.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here