Reis door Noord- en West-Thailand (2)

0
1064
blog placeholder

Mae Sariang

Van Mae Sot gaat U met de bus, minibus of sangtheaw noordwaarts naar Mae Sariang. Deze rustige plaats doet landelijk aan en is omringd door groene akkers. Lukt het U aan de rivier Yuam accomodatie te krijgen, dan kijkt U ´s avonds vanaf het terras naar het kalm voorbijstromende water. U kunt volop genieten van Thaise specialiteiten. Mae Sariang is een goede plaats om even tot rust te komen.

Lekker fietsen en brommeren

U kunt overal een fiets of brommer huren. Controleer van te voren of de fiets technisch in orde is, het stuur en zadel op een goede hoogte staan en de versnellingen werken. Van te voren overvloedig smeren met zonnebrand is geen overbodige luxe. Neem altijd een ruime reserve water mee als U op pad gaat. Zet liever ook een hoed of pet op. U kunt gemakkelijk op de fiets Mae Sariang door, het is niet groot. Bekijk de tempels en verken de mooie landelijke omgeving erom heen. Er zijn kleinere dorpen in de buurt, waar men misschien even vreemd opkijkt als U aan komt rijden, maar niemand neemt aanstoot aan uw aanwezigheid. Wees altijd vriendelijk en beleefd, de mensen zijn dat ook. Staar niet als de mensen voor uw gevoel ongewoon uitgedost zijn. Neem liever geen foto´s zonder om toestemming te vragen. 

Al brommerend ziet U meer van de omgeving. Zet een helm op, zeker als U het rijden met een brommer niet zo gewend bent. Rijdt rustig en langzaam. Controleer de brommer van te voren op schade en krassen, als U niet aansprakelijk gesteld wilt worden voor aanwezige mankementen. Overigens doen zich normaliter hiermee geen problemen voor. De benzinetank is waarschijnlijk vrijwel leeg, dus ga eerst langs bij een pomp als U niet onderweg stil wilt staan.

Tempels

Wat Kittiwong is prachtig versierd. U laat hier rustig de tijd voorbij gaan, terwijl U schuilt voor de volgende plens regen. Ook wat Phrathat Chomthong is een kijkje waard. Er zijn in de buurt nog meer tempels, zodat de liefhebber ook hier weer zijn hart ophaalt.

Excursies 

Vanuit Mae Sariang worden excursies georganiseerd, waarbij U vaak zélf aan kunt geven wat U graag zou willen zien of waar U heen wilt. U gaat onder leiding van een gids de bergen in en kunt veraf gelegen dorpen van Karen en andere stammen bezoeken. Alleen op pad gaan is niet aan te raden. Het regelen van een excursie ter plekke is niet altijd zo makkelijk. Buiten het seizoen zijn er niet altijd voldoende deelnemers. Als U er zeker van wilt zijn dat U uw wensen kunt realiseren, dan is het verstandig van te voren contact op te nemen met een reisbureau ter plaatse of in de grotere steden. Populaire uitstapjes zijn: een boottocht over de rivier Salawin, een trektocht met eventueel een uitstapje naar een Karen dorp en een bezoek aan Mae Ngae National Park.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here