Positief opvoeden

0
1137
blog placeholder

Kinderen willen graag de aandacht, veel aandacht.
Wat kunnen we doen om onze kinderen op een zo positieve manier op te voeden?

Tip 1

Het komt voor dat kinderen zich weleens vervelen en daardoor vervelend gedrag gaan vertonen. Zorg ervoor dat er voldoende materialen in huis is waar je kind zich mee kan vermaken en dat hoeft helemaal niet duur te zijn.
Bijvoorbeeld:
-tekenpapier/kleurpotloden/stiften/klei.
-knutselmateriaal/kartonnen dozen/eierdozen/lege melkpakken.
-boekjes.

Tip 2

Toon bellangstelling in waar je kind zich mee bezig houd en vertel ook aan je kind wat jou bezighoud.

Tip 3

Geef je kind complimenten bij goed gedrag. Dan zul je zien hoe trots ze/hij zal zijn op zichzelf en zal dit gedrag vaker laten zien.
Bijvoorbeeld als je kind het moeilijk vind om alleen te spelen. Als je kind dan wel even alleen speelt en jij trots en met veel plezier laat merken dat je dit heel knap gedaan vind dan zal je kindje vaker op zichzelf gaan spelen.

Tip 4

Ook ouders hebben rust en ontspanning nodig en daarom is het belangrijk dat ook ouders zeker 1x in de week iets ondernemen. Bijvoorbeeld een sport of een hobby. Hierdoor heb je niet alleen het gevoel dat je alleen maar aan het werk bent of met de opvoeding bezig zijn.
Als je lekker in je vel zit geef je dit ook weer door aan je kinderen.

Tip 5

Als je kind negatief gedrag vertoont kun je het beter afleiden met ander speelgoed dan steeds nee te moeten roepen en te verbieden, dat is voor het kind niet leuk en zeker voor jezelf niet.
Kleine kinderen zijn nog erg invloedbaar dus het veranderen van plek of speelgoed is een goede methode om niet te hoeven straffen of verbieden.

Tip 6

Kijk goed naar je kind naar welke behoefte hij/zij heeft en speel daarop in.
Speelt hij heerlijk in zijn eentje laat hem/haar dit ook lekker doen. Wil hij/zij gezellig samen spelen, ga dan gezellig bij hem/haar zitten en doe mee met het spel van je kind.
Doe voor en kijk of je kind dit nadoet.

Als laatste zou ik willen zeggen geniet van alles wat je kinderen je geven, voor je het weet zijn ze groot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here