Poken – Het digitale visitekaartje

0
898
blog placeholder

Poken een Rage of flop?

Wie nog met papieren visitekaartjes werkt, schijnt achter te lopen. Sinds 2008 is de Poken gelanceerd in Nederland. De Poken moet het hart gaan veroveren van vele Nederlanders. Voor de een is de Poken, een nu al onmisbaar apparaatje en voor de ander een grote flop.

De Poken is bedoeld voor het handig uitwisselen van gegevens met elkaar. Dit kan bijvoorbeeld het adres van je Hyves, je MSN adres of telefoonnummer zijn. De keuze welke gegevens u wilt delen met de ander is aan u. Nadeel is wel dat de Poken afhankelijk is van andere Poken-bezitters en u niets, maar dan ook helemaal niets heeft aan dit apparaatje als u geen mede Poken-bezitters treft. Deze grappige gadget zal dus eerst goed door moeten gaan breken. De tijd zal het uitwijzen of de Poken het gaat maken.

Hoe werkt een Poken?

Geen stapels visitekaartjes, of een overvol adressenboek meer. De Poken is de nieuwe vorm van het uitwisselen van gegevens met elkaar. Het apparaatje is voorzien van een “handje”, wat tegen een anderemans Poken-handje aangehouden dient te worden. Via het “connecten” van 2 Pokens worden gegevens naar elkaar uitgewisseld. Je bepaald zelf welke gegevens je wel of niet wilt delen met de ander. In totaal is er ruimte voor het opslaan van 64 contactpersonen. De Poken is voorzien van een USB stick, die je in de USB poort van je computer moet steken. Via de website Doyoupoken.com kun je al deze gegevens ordenen en inzien.

Je Hyves of MSN adres uitwisselen? Een Facebook of Linked-In profiel doorgeven aan een ander, Je telefoonnummer of adres uitwisselen, het is allemaal mogelijk met dit handige apparaatje.

Poken kopen?

De Poken is inmiddels te verkrijgen bij diverse online winkels, maar ook bij winkels in uw buurt. Nadeel bij dit soort rages is dat niet iedereen beschikt over een Poken. De Poken is in verschillende figuurtjes te koop. Dit zijn de Voodoo, Panda, Bij, Alien, Fox, Piggy en Geisha. O.a online verkrijgbaar bij Gadgetfabriek.nl en bij de meeste V&D filialen.

Poken meeting

Inmiddels zijn er al verschillende meetings gehouden speciaal voor de bezitters van een Poken. Deze eerste Poken meeting is gehouden in Renesse (nabij het strand) en ook Amsterdam was begin Januari aan de beurt. Nieuwe Meetings zullen hoogstwaarschijnlijk nog gaan volgen. Weet je een nieuwe meeting, vermeld deze dan gerust hieronder via en berichtje. Het leuke aan dergelijke meetings is dat je wellicht wat nieuwe mensen kunt leren kennen, om  vervolgens via je Poken elkaars gegevens uit te kunnen wisselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here