oplossing voor de politieke crisis in België

0
817
blog placeholder

Eén en ander functioneert niet goed in België, Vlaanderen doet het economisch beter dan Wallonië en er is een solidariteitsstelsel waardoor er een permanente geldstroom is van Vlaanderen naar Wallonië. Bovendien heeft Wallonië te kampen met een traditioneel uitermate sterke socialistische partij die dermate machtig is dat zij in het verleden misbruik hebben gemaakt van die positie en corruptie eerder schering dan inslag was. Er is een stroming in België die van mening is dat dit moet stoppen. Zij zijn van mening dat dé oplossing erin bestaat Vlaanderen af te splitsen en autonoom verder te gaan.

Deze stroming wordt vertegenwoordigd door de partij NV-A met aan het hoofd politicus Bart De Wever. Deze laatste is iemand die bijzonder rad van tang is en uitermate intelligent. De NV-A heeft het voordeel dat zij de tijdsgeest in hun voordeel hebben. Er was de voorbije jaren een groeiend ongenoegen onder de Belgische bevolking over de politiek, het falende beleid, het gehakketak en er is politieke moeheid ontstaan. Tel daarbij het effect van de waanzinnig populaire televisiequiz “de slimste mens ter wereld” waarin Bart De Wever zich dankzij de vele kwinkslagen een uiterst sympathiek imago wist aan te meten. En net toen kwamen er verkiezingen. Maar liefst 30% of meer van de Vlamingen was plots voor de NV-A en de partij haalde een monsterscore en werd van kleine partij plots de grootste partij van het land.

Tot daar aan toe. Maar wat gebeurt er nu? Hét doel van de NV-A is niet om een uitweg te vinden om België uit de impasse te halen, zij willen tot een splitsing van het land komen. En wat zeggen zij nu? Al die mensen die voor ons hebben gestemd, staan achter ons partijprogramma en dus mogen wij onze wetten stellen. Dus stellen zij als oplossing een programma voor waarbij verregaande hervormingen worden vooropgesteld die voor hen een ernstige aanzet vormen tot hun doel, de splitsing van het land.

Uiteraard komt hierop vanuit Wallonië telkens weer een ‘neen’, waarbij zij tegenvoorstellen formuleren met veel minder vergaande hervormingen. Hierop komt dan telkens de reactie van NV-A dat er niet te praten valt met de Walen aangezien ze niet akkoord gaan met de voorstellen van N-A.  Hun conclusie: Vlamingen en Walen kunnen niet meer samenleven, dus moeten we splitsen.

Nonsens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here