Op Facebook getagd…wees daar maar niet zo zeker van!!

0
960
blog placeholder

Heb jij het nog niet meegemaakt? Vast wel! Je ontvangt in je mailbox een facebookbericht dat je getagd bent op een foto. Maar wanneer je daadwerkelijk deze foto bekijkt, verschijnt niet jouw naam maar de naam van een product, dienst of promotie. Het is de nieuwste geurilla marketing techniek om producten en diensten op een onverantwoorde manier in de schijnwerpers te plaatsen. Even heb ik getwijfeld om het hier aan te halen, maar het moest er gewoon uit…mijn allerlaatse bedoeling echter is om het hier nog extra te promoten.

Hoe gaat het daadwerkelijk in zijn werk? De marketingspecialist die een bepaald product wil promoten schuimt facebook af naar mensen die als “populair” kunnen beschouwd worden. Hoe meer vrienden hoe interessanter om als ongewild promotiemateriaal dienst te doen. Deze mensen zijn zich vaak onbewust van het misbruik van hun naam en worden als het ware gegijzeld en misbruikt met als enige doel het verspreiden van illegale reclame! Als de foto getagd is, krijgt de hele lijst van vrienden het zogenaamde tagbericht. Nieuwsgierig als we zijn, haasten we ons naar de foto, maar we ontdekken geen leuk getagde foto maar de naam van een product of dienst.

Het is voor de marketingspecialist een eenvoudige manier om razendsnel een breed publiek te bereiken. Tag 20 vrienden en voor je het weet, heb je een doelpubliek van duizenden personen.

De marketingspecialisten zijn hierop gesprongen als vliegen op stroop omwille van 3 factoren. Mensen houden van foto’s, het visuele aspect trekt iedereen aan en we zijn geneigd om continu facebookfoto’s te bekijken. Daarnaast worden we aangetrokken door het vriend aspect. En last but not least zijn we nieuwsgierig naar het waarom. Waarom is iemand getagd op een foto.

Voor de eene is het een gat in de markt en een weldoordachte strategie. Voor anderen, waaronder ik mezelf beschouw, is het een schending van de privacy en een tactiek om van te walgen. Hopelijk vindt facebook snel een manier om deze wanpraktijken te stoppen voordat onze mailboxen overstelpt worden met gelijkaardige spamberichten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here