Oorlogsmisdaden verfilmd in ondergewaardeerd meesterwerk

0
1088
blog placeholder

Idi I Smotri betekend letterlijk “Kom en Zie”.

Zo verluidt ook de titel van de film. (Op z’n engels Come and See). De film verteld het aangrijpende verhaal van de jonge rus Florya Gaishun die het besluit neemt om mee te gaan vechten met de partizanen tegen de Duitsers.  Doordat de duitsers aan de verliezende kant waren werd ook hun discipline en orde minder waardoor er chaos ontstond. Deze film laat de gruwelijkheden zien door de ogen van een kind tijdens de winterse kou in Wit-Rusland. Het spreekt voor zich dat de film niet geschikt zal zijn voor jeugdige kijkers.

Internet recencies
Op onze nederlandse site www.moviemeter.nl kun je al zien dat de film op de 59e plaats staat in de top 250 allertijden! En op the internet movie database (imdb.com)
krijgt deze film maarliefst een 8,2 als cijfer van de kijker.

De film is eigenlijk niet bekend genoeg. Het is geen schindlerslist waarin de hoofdrol gespeeld wordt door Mister Liam Neeson. De acteurs in deze film zijn onbekend en dat maakt de film uniek. Er zijn maar 11 duizend mensen die deze film hebben beoordeeld en gezien hebben en toch krijgt de film de verdiende 8,2. Terwijl bijvoorbeeld een film als Full Metal Jacket van Stanley Kubrick door 183 duizend mensen is beoordeeld. En het eindcijfer is een 8,4. Cijfers liegen niet. Deze film is het kijken zeker waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here