Ontdek De Magie Van Kerstmis In Londen

0
886
blog placeholder

Londen, één van de meest bezochte en spannendste steden ter wereld, is een betoverende bestemming tijdens de kerstperiode. De straten zijn sfeervol verlicht en de etalages zijn schitterend versierd met kerstdecoraties. Boek een hotel in Londen en aanschouw de magie van de Britse hoofdstad tijdens de feestdagen.

Winterse wandelingen in de Koninklijke parken, winkelstraten verlicht met oogverblindende kerstlichtjes en talrijke openlucht schaatspistes, Londen en Kerstmis gaan hand in hand. Vanaf begin november wordt de kerstverlichting aangestoken op Regent Street, op de voet gevolgd door Oxford Street en uiteindelijk de City of London. De kerstverlichting op Regent Street behoort tot de meest spectaculaire kerstverlichtingen ter wereld, en blijft branden tot en met de eerste week van januari. De ceremonies bij het aansteken van de verlichtingen zijn grote evenementen met live entertainment en beroemdheden. Kerstshopping is enorm populair in de omgeving van Regent Street en Oxford Street, er hangt immers voortdurend een prettige kerstsfeer.

Op Trafalgar Square, niet ver van Regent Street, wordt sinds 50 jaar geleden ieder jaar een reusachtige kerstboom geplaatst. Dit is een jaarlijks geschenk uit Noorwegen sinds 1947, als een teken van dankbaarheid voor de Britse steun tijdens de Tweede Wereldoorlog. De boom is het centrum geworden voor vele optredens op Trafalgar Square. Ieder jaar treedt hier een verschillend kerstkoor op om geld in te zamelen voor het goede doel.

Tijdens de feestdagen kan je uren ronddwalen in deze fantastische stad. Warenhuizen als Harrods en Debenhams zijn prachtig versierd met allerlei kerstdecoraties. Ze hebben een breed aanbod aan kerstartikelen en unieke geschenken voor familie en vrienden. Maar je kan er, naast inkopen voor je geliefden, eveneens genieten van een heerlijk glasje warme wijn en traditioneel kerst entertainment.

Kerstgeschenken kan je eveneens vinden op één van de vele kerstmarkten in de stad. Vanaf begin december worden verschillende kerstmarkten opgezet langs South Bank. Traditioneel speelgoed en juwelen vullen de kerstkraampjes onder London Eye en er hangt een heerlijke geur van gepofte kastanjes in de lucht.

Voor de utlieme kerstervaring moet je zeker een bezoek brengen aan Hyde Park. Het bekende park, in het centrum van Londen, wordt tijdens de kerstperiode omgetoverd tot een romantisch winterlandschap. Tot en met 4 januari kan je hier de echte kerstsfeer opsnuiven. Zo staat er ieder jaar een Duitse kerstmarkt, kan je genieten van live optredens en allerlei activiteiten zoals schaatsen of een rit in het prachtig verlichte reuzenrad.

Annabel Oosterwijk schrijft over allerlei onderwerpen, onder andere reizen en hotels in Londen. Voor haar volgende vakantie heeft ze zojuist een prachtig hotel in Londen gevonden.