Modieus met tijdloze kledingstukken

0
1016
blog placeholder

De mode verandert snel. Om modieus gekleed voor de dag te komen, kan je
elk seizoen kapitalen uitgeven. Het is echter simpeler (en
vriendelijker voor je portefeuille en je kleerkast) om te investeren in
enkele basiskledingstukken. In dit artikel tips om met weinig middelen
modieus gekleed te zijn.

Tip 1: kies de juiste basiskledingstukken

Er zijn kledingstukken die slechts een seizoen of hooguit twee meegaan, zoals bijvoorbeeld de broekrok. Sommige keren een aantal decennia later terug als vintage, maar het is moeilijk te voorspellen welke kledingstukken later in zullen zijn. Dat is allemaal afhankelijk van het heersend wereldbeeld en de visie van de ontwerpers.

Enkele kledingstukken zijn echter tijdloos: met kleine aanpassingen kan je deze kledingstukken jaren achtereen dragen en er altijd even modieus uitzien. Dit noemt men de basisstukken. Het is belangrijk om te investeren in de juiste basisstukken in een degelijke kwaliteit. Zo heb je geen grote kleerkast of  portefeuille nodig om modieus te zijn.

De basisstukken zijn afhankelijk van je eigen kledingstijl, maar volgende kledingstukken mogen zeker niet in je kleerkast ontbreken:
enkele eenvoudige t-shirts met een mooie vorm (getailleerd) in kleuren die bij je passen
enkele topjes in één kleur
een eenvoudige jeans: kies een model dat bij je lichaamsbouw past (weinig mensen staan mooi met een skinny jeans)een eenvoudige jurk (en/of rok) dat past bij je lichaamsvormeneventueel aangevuld met andere eenvoudige (één kleur en eenvoudige snit) kledingstukken die je mooi vindt en die passen bij je lichaamelegante schoenen zonder veel franjes en elegante handtassen (minstens 1 groot en 1 klein)
Tip 2: blijf op de hoogte van de mode

In tijdschriften (en andere media) kan je de de mode volgen. Zo weet je wat de modetrend is.

Tip 3: zoek je eigen stijl

Pas de modetrends niet klakkeloos toe, maar kies eruit wat je zelf mooi vindt en waar je je goed bij voelt. Niet alles dat in de mode is staat mooi bij jou. Ook hoef je niet alles mooi te vinden. Pas de mode toe op je eigen kledingstijl.

Tip 4 : kies de juiste accessoires

Kies accessoires die passen binnen de modetrends en je eigen stijl.  Enkele voorbeelden van accessoires  zijn: hangers, oorbellen, armbanden, sjaals en ceintuurs. Hiermee kan je snel accenten leggen op kledingstukken om zo een modieus geheel te creëeren.  Accessoires zijn vaak betaalbaar, maar je kan ook zelf je accessoires maken. Zo kan je ze elk seizoen terug aanpassen aan de mode zonder dat je geld moet uitgeven.

Een voorbeeld:

Een bruine t-shirt met v-hals is een eenvoudig basisstuk dat jaren meegaat.
Je kan dit sportief dragen boven een jeans en sportieve schoenen en een eenvoudige hanger.In combinatie met een linnen broek en schelpjeshanger en eventueel een vrolijk sjaaltje rond je middel krijg je een zomers gevoel.Boven een formele broek of rok (met eventueel een satijnen of glanzende topje eronder) en een opvallende hanger ben je klaar voor een avondje uit.

Tip 5: neem afscheid van het verleden

Kledingstukken van een aantal jaren terug kunnen nog mooi zijn, maar als je ze niet meer draagt omdat ze niet in de mode zijn, nemen ze enkel plaats in in je kleerkast. Geef de kledingstukken die je niet meer draagt weg of pas ze aan (of laat ze aanpassen) zodat ze terug modieus zijn.

Ons zelfbeeld bepalen we vooral aan de hand van het heersend wereldbeeld: als je modieus gekleed bent (volgens je eigen leeftijd) zal je je beter in je vel voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here