Milieuvriendelijk kuisen met doeken

0
893
blog placeholder

Milieuvriendelijk kuisen met vezels en water. 
Wie wil er niet ecologisch ramen wassen of de vloer kuisen? 

Milieuvriendelijk reinigen kan je door doeken te gebruiken die op zich een reinigende functie hebben. Je gebruikt enkel vezels, doeken die samen met water het vuil of vet losmaken of openbreken en er een soort papje van maken. Dat kan je dan wegvegen met een vochtige doek die je af en toe uitspoelt in een emmer water. Het voordeel is dat je door geen of weinig product te gebruiken er geen film ligt op het goed. bij ramen zie je soms duidelijk de strepen die veroorzaakd worden door een product. Met deze vezels ( voor de ramen gebruiken we zo’n vezel op een vensterreiniger dwz een vezel en daarbij een goede natuurlijke rubber) werk je dus altijd streeploos. Vuil en zelfs vet kan je dan ook probleemloos verwijderen met de doeken en enkel water. Je staat versteld hoe makkelijk een vettige dampkap gereinigd wordt met een viva ultra doek. Al het vet wordt echt meegenomen door zo’n doekje. Als er dan een product gebruikt wordt is dit heel weinig. De reiniging zelf gebeurt voor 90 % door de doeken en slechts voor 10 % door het product. We noemen het daarom geen reinigengsproduct maar een onderhoudsproduct om uw goed te onderhouden en het maakt het water zachter voor de handen, 2 druppels onderhoudsproduct (dat voor 98% biologisch afbreekbaar is) op een halve emmer water volstaan dus ook. 

Voordeel 1: niet naspoelen want geen schuim maar ook altijd streeploos door het feit dat je geen film legt met product maar perfect reinigt door de doeken. 

Voordeel 2: nadrogen is vaak niet nodig. Enkel bij blinkende of glazen oppervlaktes is het nodig dat u even opblinkt met een blinkdoek. U kuist dus veel sneller (u hoeft niet na te drogen) en gemakkelijker.

Voordeel 3: U draagt zorg voor de natuur en het milieu aangezien u geen chemische moddelen gebruikt om te reinigen. 

Voordeel 4: Aangezien u geen film legt door een product gaat u streeploos reinigen. Vooral bij de ramen gaat dit heel goed zichtbaar zijn. 

De pionier in de fysisch mechanische reiniging met doeken is hara.  Als er dan een product gebruikt wordt is dit heel weinig.
De reiniging zelf gebeurt voor 90 % door de doeken en slechts voor 10 % door het product. We noemen het daarom geen reinigengsproduct maar een onderhoudsproduct om uw goed te onderhouden en het maakt het water zachter voor de handen, 2 druppels onderhoudsproduct (dat voor 98% biologisch afbreekbaar is) op een halve emmer water volstaan dus ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here