Help, wat doe ik aan voor een lentefeest? 

0
947
vrouw in zomerjurkje

Zijn er straks weer een heleboel lentefeesten in aantocht? Naar zo’n event draag je natuurlijk wat je wil, maar in dit artikel vind je enkele leuke tips die je kunnen helpen in je keuze naar de perfecte outfit voor het communie- of lentefeest van je neefje, zoontje, nichtje of het kindje van je beste vriendin. 

Don’t over do it

Ben je creatief en vind je het fijn om zelf de kaartjes te maken voor het lentefeest van je lieveling? Dan ben jij zonder twijfel ook een grote hulp voor vriendinnen die een lentefeest vieren. Ben jij altijd wel te vinden voor een gezellig tuinfeest in de lente? Werk dan met laagjes. In de lente kan overdag het zonnetje schijnen, maar ‘s avonds koelt het snel af. Dan is een vestje niet onaangenaam. Houd je outfit ook luchtig en stijlvol. Een overdaad aan juwelen en make-up zijn too much: het blijft een kinderfeest. Tijdens een communiefeest ga je hoogstwaarschijnlijk ook naar de kerk en daar zijn ze sowieso niet al te happig op te kort of te bloot, dus die strakke minirok laat je best in de kast hangen. 

Jumpsuit of lange jurk 

Communiekaartjes maken online gaat snel en makkelijk. Het is dan eens zo fijn om een mooi resultaat in de brievenbus te krijgen. Uitnodiging voor het feest ontvangen? Dan is het tijd om te shoppen! Een perfect item voor zo’n lentefeest of communiefeest is een stijlvolle jumpsuit of een elegante lange jurk. Qua kleuren kies je voor vrolijk, maar maak er geen kleurenprent van. Beige of wit zijn de perfecte kleuren als je wil gaan voor een serene lentelook. Wil je liever zwart dragen, combineer het dan met een andere felle kleur. 

Vermijd te hoge hakken

Een handige schoen voor elk feest is een toffe sneaker of bescheiden hak. Voor zij die zich nog durven wagen aan ballerina’s: het kan prima. Zie hier hoe Sincerely Jules ze helemaal rockt. Kies niet voor al te hoge hakken, een lentefeest vindt meestal buiten plaats en naaldhakken of hoge boots zijn dan net iets minder praktisch. Wordt het lekker warm? Dan kan ook een sandaaltje. Teenslippers laat je liefst thuis.

Voor elke outfit een hoed

Een beetje feest vraagt om wat stijl en hoe ga je stijlvoller naar een feest dan met een mooie hoed? Kies voor een rieten hoed voor bohemian vibes of zelfs een barrett is een goede keuze. Bij elke outfit kan je wel een geschikte hoed vinden waarmee je op een elegante manier de show steelt.