help, mijn kind geeft een feestje…

0
842
blog placeholder

Hoera, je kind is jarig. Natuurlijk reden voor een groot feest. De dag zelf, met familie, vrienden en buren lukt vaak nog wel. Maar dan komt het kinderfeestje, voor de kinderen in de klas. Tja… wat moet je dán doen? Hieronder een aantal suggesties die je kan gebruiken om het kinderfeestje tot een spectaculair succes te maken.

 

Eten en drinken:

Koop of bak pannenkoeken. Bijna ieder kind vind dit lekker met stroop, poedersuiker of basterdsuiker. Serveer ze koud of zet ze voor je ze opdient even in de magnetron. Uiteraard eten de kinderen lekker met hun handen.

 

Broodje knakworst. Maak een blik knakworsten warm en zet een grote schaal met bolletjes op tafel. Zorg ook voor wat ander beleg. Ook dit slaat vrijwel altijd aan.

 

Cake versieren: Geef alle kinderen een plak cake en laat ze er een laagje slagroom op doen. Zet op tafel bekertjes meer met hagelslag, vruchtenhagel, chocoladevlokken, snoepjes etc. Laat de kinderen hun cake eerst versieren en daarna lekker opeten. Zorg dat je stofzuiger klaar staat want dit zorgt voor een groot plezier én veel kruimels.

 

Gewone limonade wordt heel bijzonder als je de bekertjes eerst voorziet van een suikerrandje en een leuk rietje in het glas doet. Een suikerrandje maak je heel eenvoudig door de rand van de beker eerst in een schaal water te doen en daarna in een schaaltje suiker.

 

Activiteiten:

Vossenjacht. Vraag een paar buurmeisjes zich op een originele manier te verkleden en ergens te gaan zitten. Laat de kinderen de ‘vossen’ opzoeken en loof een klein prijsje (een paar snoepjes o.i.d.) uit voor het groepje dat het snelst is.

 

Puzzelkaart: kleur van 2 ansichtkaarten de achterkant, níet met dezelfde kleur, en knip de kaarten in vijf stukken. Verstop deze stukken in huis met de gekleurde achterkant naar boven. Verdeel de kinderen in twee groepjes en laat de ene groep een kleur zoeken en de andere groep de andere kleur. Zien ze een kaartje met de verkeerde kleur dan laten ze deze liggen. De groep die als eerste zijn kaart in elkaar gepuzzeld heeft, heeft gewonnen.

 

Kadootjes doorgeven. Pak een paar kleine dingetjes in. Doe er meerdere lagen papier omheen en zorg dat er net zoveel pakjes als kinderen zijn. Zet de kinderen in een kring, geef de jarige een pakje en start de muziek. Zolang de muziek klinkt, geven de kinderen het pakje door. Stopt de muziek dan mag het kind dat het pakje vastheeft dit open maken totdat de muziek weer speelt. Wie uiteindelijk het laatste papiertje eraf heeft gehaald mag het kadootje houden en gaat uit de kring. Het volgende pakje komt in de kring en de muziek begint weer… 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here