Enkele Nuttige Tips Voor De Heer Om Er Stijlvol Uit Te Zien Tijdens De Kerstperiode

0
855
blog placeholder

De kerstperiode is nabij en de uitnodigingen zullen weldra binnenstromen. Heren komen vaak voor een dilemma te staan wanneer ze moeten beslissen wat te dragen op een formele kerstgelegenheid. Dit artikel biedt een duidelijk overzicht van de meest nuttige kledingvoorschriften voor heren uitgenodigd op een formele kerstbijeenkomst.

Allereerst is er de stijlvolle smoking. De smoking is geen absolute vereiste, maar voegt wel een extra waarde toe aan de outfit en wordt dan ook sterk aanbevolen op speciale gelegenheden. Vergeet de pakken die je dagelijks op kantoor draagt. Kerstmis vraagt om een net iets meer opvallende outfit.

Het kostuum is enorm belangrijk want het is immers de bouwsteen van je formele voorkomen. Een kostuum met een enkele rij knopen is gegarandeerd een succes. Je zal slanker voorkomen, dus dit is vaak een veiligere optie. Kies daarenboven voor donkere kleuren zoals zwart, grijs of donkerblauw. Donkere kleuren zijn meer geschikt voor formele wintergelegenheden dan lichtere kleuren zoals kaki of wit.

Een formeel smoking overhemd kan zowel onder een pak als een smoking gedragen worden. Het smoking overhemd is traditioneel wit, maar er kan ook voor een donker overhemd gekozen worden, bijvoorbeeld een zwart overhemd onder een grijs pak. Je outfit kan verder aangevuld worden met een gilet. Een gilet kan zwart of wit zijn. Een wit gilet wordt minder vaak gedragen en is meer formeel. Indien je kiest voor een wit gilet, zorg er dan voor dat dit goed aansluit bij het overhemd. Een zwart gilet dient daarentegen voornamelijk overeen te stemmen met je broek.

Draag schoenen die passen bij het formele pak waarvoor je gekozen hebt. Kies voor lakschoenen, de glimmende afwerking voegt ongetwijfeld een extra waarde toe aan je outfit.  Let tevens op de kleur van je schoenen. Kleurcombinaties zoals een zwart pak en bruine schoenen worden sterk afgeraden. Dezelfde regel geldt voor kousen. Kousen dienen in overeenstemming te zijn met je schoenen en broek, en draag vooral geen witte kousen. Zorg er tevens voor dat je schoenen passen en comfortabel zijn.

Een eenvoudige en ongetwijfeld succesvolle manier om een goede indruk te wekken tijdens een kerstbijeenkomst is het accentueren van je outfit met de passende accessoires. Accessoires zijn immers niet enkel en alleen voor dames en heren kunnen dus ongetwijfeld hun outfit aanvullen met de gepaste das, sjaal, handschoenen, manchetknopen of horloge.

Hendrik Mulder schrijft over allerlei mode gerelateerde onderwerpen, onder andere het dragen van smokings, smoking overhemden, gilets en lakschoenen op formele evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here