Een dagje op de fiets!

0
599
dagje fietsen

Met dit mooie weer wil je er natuurlijk het liefst op uit. Wat vitamine D opdoen en nieuwe plekken ontdekken. Hoe je dat doet? Gewoon op de fiets! Als je dan wat calorieën gaat verbranden op de fiets, wil je natuurlijk wel veilig de weg op. Stap daarom voorbereid op de fiets met deze tips!

Veilig trappen

Hobbeltje hier, stoeprandje daar… Je hebt je fietsavontuur niet altijd zelf in de hand. Ga daarom veilig de weg op en draag een fietshelm! In Nederland is het dragen van een fietshelm niet verplicht, maar het is zeker niet onverstandig. Stap je op de e-bike of speed pedelec? In dat geval is het dragen van bescherming zéker aan te raden.

Waar gaat de fietstour naartoe?

Het klinkt natuurlijk logisch, maar bedenk van tevoren waar je naar toe gaat. Is er een speciaal gebied wat je nog graag wilt ontdekken? Of volg je liever een route? Er zijn veel sites die fietsroutes klaar hebben liggen. Super leuk! Want zo ontdek je nieuwe gebieden, zonder dat je verdwaald raakt…

Snackje hier, fietspompje daar

Droge mond van al dat fietsen? Zorg dat je iets te snacken en te drinken bij hebt. Natuurlijk draait het niet allemaal om eten en drinken. Denk je bijvoorbeeld ook nog aan een fietspomp, EHBO food, zonnebril (of regenjas) en fietsverlichting? Als je een dagje op de fiets doorbrengt bestaat er de kans dat je het nodig gaat hebben.

Stop het in de fietstas

Waar moet je al die fietsspullen dan laten? Precies. In een fietstas! Misschien lijkt zo’n fietstas niet zo chique of modern, maar je gaat er wel veilig de weg mee op. Tegenwoordig zijn de fietstassen met bloemetjes ook verleden tijd. Dus kies een moderne variant en stap met trots op de fiets. Sommige fietstassen zijn zelfs als rugzak te gebruiken. Ideaal als je jouw fietsavontuur combineert met een wandeling.

Laat je fiets veilig achter

Om terug te komen op die wandeling… Laat je jouw fiets dan wel veilig achter? Of je nu een korte wandeling maakt, of een terrasje pakt. Pas op dat ze je fiets niet meenemen. Dus hang hem aan een fietsslot. Het liefst eentje met een ART keurmerk. Vindt je verzekering fijn, mocht er toch iets mis gaan.

Klaar om op de fiets te stappen voor een avontuurlijke dag? Waar je ook heen gaat en hoe lang je ook gaat fietsen. Het is altijd een goed idee. Dus check de weersvoorspellingen, haal een frisse neus en laat die benen het werk doen.