Echte ufo´s of…Thaise lampionen?

0
891
blog placeholder

De laatste tijd blijkt UFO Meldpunt Nederland overvallen te zijn door ufo-berichten uit het hele land, maar een bevredigend antwoord op de vragen die uit deze meldingen voortvloeien komt er niet.
De topics van de waarnemers zijn zelden serieus genomen, meestal zijn ze zonder pardon afgewimpeld door betweters of zelfgenoemde experts die meteen een theorie klaar hebben liggen.

Bedriegende en verwarrende waarnemingen

Dat onze waarnemingen op zich bedriegend kunnen zijn, weten we al. Iets wat door iemand beschreven wordt als ´lichtbol´ kan gewoonweg een ISS (Internationaal Space Station) zijn; een ´soort vuurpijl´ kan net zo goed een hoog vliegende vliegtuig voorstellen.

Zelfs heldere sterren als Betelgeuze of planeten als Jupiter en Venus zijn soms door onwetenden als ufo´s bestempeld.

Wensbalonnen

De verwarring wordt echter versterkt als de ufo-waarnemers een volkomen banale verklaring als ´´wensballon´´ – de bekende Thaise lampion -horen.
Ook vuurballonnen of luchtlantaarns genoemd, de Thaise lampionen worden gemaakt van papier van de Moerbei boom op een bamboe of een ijzerdraad frame dat een wasachtige brandstofcel bevat.

Wanneer de wensballon wordt aangestoken, wordt door de hittebron lift gecreëerd en hij gaat opstijgen.
Als de brander op is, koelt hij af en daalt hij langzaam terug naar de grond. De tijd van de vlucht is afhankelijk van de grootte van de lantaarn en weeromstandigheden en duurt tussen vijf en twintig minuten.

Tegen een donkere hemel lijken de Thaise ballonnen op geeloranje of felrode lichtbollen die in de lucht zweven.
Deze objecten worden wel eens gebruikt bij verjaardagen, bruiloften of andere feestelijke gelegenheden.

Ufo waarneming of balonnen

Ondanks de ´´wensballonen-uitleg´´ blijft de vraag wat men nou precies gezien heeft. De meeste antwoorden komen tenslotte van mensen die het fenomeen niet vanuit dezelfde plaats en op hetzelfde moment als de waarnemer geconstateerd hebben. Het is dus maar hun eigen veronderstelling.

Tegelijkertijd staat vast dat niet alle vreemde lichten Thaise lampionen kunnen zijn.
Volgens de ooggetuigen komen sommige lichtjes samen om één grote lichtbal te vormen, terwijl andere in formatie vliegen en lijken aan een soort ruimteschip bevestigd te zijn. Ze kunnen tevens hoge snelheden bereiken, wat bij ballonnen niet mogelijk is.

Niet alle meldingen in de media?

Waarom worden al die waarnemingen niet in de media vermeld?

Omdat er veel normale natuurverschijnselen en kunstlicht worden uit onkunde voor ufo´s aangewezen.
De Thaise lampion is daar een voorbeeld van.

Officiële UFO instanties

Volgens Wikipedia is er ´geen wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van ruimteschepen die buiten de aarde zijn gefabriceerd, ondanks het feit dat er vele mensen zijn die beweren door de bemanning van zo’n ruimteschip te zijn meegenomen.´

Er zijn officiële instanties (CEFAA, bvb) die zich met de bestudering van ufo´s degelijk bezig houden.
De onderzoekers verzamelen, onder andere, berichten en verhalen die ze merkwaardig vinden en nemen deze onder de loep. Er worden dus niet alle ufo-meldingen als onzin gedumpt.

Na uitgebreid speurwerk blijft er nog altijd een aantal over dat niet verklaarbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here