Dure transacties en stijgende koers bij de Western Union

0
1083
blog placeholder

De Western Union Bank – meestal genoemd ‘de Western Union’ – is gespecialiseerd in het snel en efficiënt overmaken van geld over de hele wereld. Zo sturen miljoenen migranten een percentage van hun geld naar een gezin in het thuisland, via de Western Union.

 

Zware kostenstructuur

Het grootste verwijt dat de Western Union heeft gekregen is dat een transfer op deze manier veel geld kost. Volgens Western Union komt dit door de zware kostenstructuur, gezien het grote aantal – 335.000 – agentschappen, over de hele wereld. Doordat de Western Union in vrijwel alle landen ter wereld zit, kost het onderhouden van hun netwerk bijzonder veel geld.

 

Niet de bron van inkomsten

Hoewel het logisch lijkt, zijn de vele geldtransacties niet de voornaamste bron van inkomsten. Western Union is al sinds 1851 – sinds de oprichting –actief in de dienstverlening en financiële sector.

 

Aandelen

Ondanks de kritiek blijven veel migranten geld naar huis sturen middels de bank. Tijdens de vorige crisis daalden de geldtransfers met een laag percentage. In 2009 wordt verwacht dat de winst per aandeel groeit tot $ 1,39. Broker Morgan Keegan heeft in januari het advies voor Western Union verhoogd in de verwachting dat de koers zich in een betere beurs moet kunnen herstellen. Daarmee wordt een aandeel van de Western Union Bank een van de zeldzame aandelen in de financiële sector, die in een betere beurs tot hogere koersen zou moeten leiden.

 

Conclusie

Doordat er van de Western Union Company – ondanks het verwijt dat transfers duur zijn – veel gebruik wordt gemaakt, weet de bank de crisis aardig te doorstaan. Als een van de sterkste bedrijven van dit moment, is een aandeel in de Western Union volgens velen een goede optie. De verwachting is dat de koerst in 2009 weer gaat stijgen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here