De voet, intiem en veelzeggend

0
936
blog placeholder

 

De voeten in meerdere betekenissen
We kennen allemaal het belang van onze voeten en toch gaan we er maar al te gemakkelijk mee om. Het gegeven dat onze voeten ons een leven lang moeten dragen, is schijnbaar niet belangrijk genoeg om met enige regelmaat die aandacht aan je voeten te schenken zoals je dat wel aan het gezicht of de handen doet.

Daarnaast, kijkend vanuit de voetreflextherapie, worden al onze organen vertegenwoordigd in onze voeten. Via de zenuwbanen kunnen de organen aangepakt worden en wat mooier dan die dubbele betekenis van de voeten. Zeker als je er ook direct baat bij hebt. Koppel aan een behandeling een lekkere massage en je hele lichaam ontspant.

De verschillende culturen gaan ook allemaal anders om met de voeten. Chinese vrouwen moeten vooral kleine voeten hebben en dus zijn er nogal wat Chinese vrouwen met misvormde voeten. Officieel vindt het niet meer plaats, maar nog steeds worden er kinderen met reeds afgebonden voeten ontdekt. In verschillende culturen is het laten zien van de voeten not done en zelfs schofferend … en soms zijn voeten zelfs onrein. Hoe dan ook, iedereen gaat anders met de voeten om.

 

Het uiterlijk van de voet
Wat wij verstaan onder een goed verzorgde voet is dat deze schoon is, geen lange teennagels, geen eelt of andere ontsierende aspecten en bij de dames wellicht een lakje op de nagels en de voet moet vooral haarvrij zijn. Overigens zijn er nogal wat mannen die een blanke nagellak op de teennagels laten zeten. Gewoon een stukje extra verzorging als de voeten bij de pedicure (basisbehandeling vanaf zo’n € 30,-) geweest zijn. Steek die mooi verzorgde voeten in nette schoenen en zo maak je het totaalplaatje af.

 

Verzorging nader bekeken
Als we het over de dagelijkse verzorging hebben, hoeft het allemaal nog niet eens zo spannend te zijn. De voeten wassen is soms lekker laten weken in een voetenbadje of gewoon onder de douche de voeten reinigen. Altijd goed drogen, vooral ook tussen de tenen.

Heb je last van eelt, wat bij de voetreflextherapie ook een betekenis heeft, en je wilt er vanaf dan is een behandeling bij de therapeut iets van de langere termijn. De eeltraps of -vijl is geschikt voor de korte termijn. Gebruik een goede die de huid niet verwond en die schoon is. Desinfecteer altijd eerst voor alle zekerheid.

Nagels netjes recht afknippen en ga er nog even met de vijl langs, om haaltjes te voorkomen. Desgewenst een kleurtje op de nagels (goed laten drogen!) en tenslotte nog even een lekker insmeren met een voetencrème en je bent klaar voor de dag of de avond.

Zorg voor een ademende schoen in een goede pasvorm en deze is bij voorkeur van leer. In de zomermaanden kunnen katoenen schoenen ook prima dienst doen. Let wel op de zool, bij voorkeur niet van kunststof, dit kan gaan broeien en kan weer zweetvoeten opleveren. Draag je sokken, dan deze ook van een ademend materiaal.

 

Voeten intiem of niet?
Sommige mensen hebben niet veel met de voeten, althans in woorden, totdat je met je behandeling begint. Mensen realiseren zich vaak niet hoe veelzeggend de voet is … en dat verdient aandacht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here