De verzorging van waterschildpadjes

0
807
blog placeholder

De verzorging van waterschildpadjes eist veel tijd, vooral als ze nog jong zijn. In dit artikel beschrijf ik de verschillende eisen voor het verblijf en de taken voor de verzorging voor de waterschildpadjes.

Eisen voor het verblijf 
Jonge waterschildpadjes hebben warm, ongeveer 25 graden, water nodig. De schildpadjes hebben ongeveer hun lengte nodig aan water, dus naar mate ze groeien hebben ze meer water nodig. Er dient een pomp voor het zuiveren van het water aanwezig te zijn. Echter hebben de schildpadjes niet alleen water nodig, zij hebben ook stenen of zand nodig om op de zonnebaden. Deze ruimte moet minimaal 1/3 van hun lengte zijn. Wat mij bij de volgende eis voor het verblijf brengt. Er dient de eerste paar maanden een lamp voor warmte boven het aqaruim te hangen. Om de waterschildpadjes regelmaat te geven, dient de lamp op vaste tijden aan en uit te gaan. Dit is makkelijk te regelen met een tijdsklok. Let met de pomp en de warmteregelaar op de snoeren, want de waterschildpadjes kunnen hier aan gaan knagen waneer dit in hun bereik wordt geplaatst. Ze zijn goede klimmers en hebben sterke nageltjes, waarmee ze zich kunnen optrekken.

Taken voor de verzorging
De schildpadjes eisen veel verzorging, de pomp moet regelmatig schoongemaakt worden en zeker in de eerste maanden moet het water twee keer per week verschoont worden. Anders is de kans op schimmel tussen de poten groot. Waneer de waterschildpadjes groter worden, is het mogelijk om de schildpadjes uit hun verblijf te halen en in een emmer te voeren. Op deze manier wordt het water minder snel vuil. Dit komt doordat de schildpadjes direct ontlasting hebben na het eten. Let hierbij wel op dat het eten in het water moet worden gegeven.

Dat brengt mij bij de voeding. De waterschildpadjes hebben verschillende voedingsmiddelen nodig, namelijk brokjes, garnaaltjes en kreeftjes. Houdt een vaste volgorde aan met de afwisseling van de verschillende voedigsmiddelen. De eerste paar maanden hebben ze twee tot vier keer per dag voeding nodig. Dit dient in het water te worden gegeven, omdat zij geen tanden hebben en door het water de voeding kunnen doorslikken. Waneer zij groter zijn, dient er drie tot vijf keer per dag voeding gegeven te worden. Het voedsel wat u in het verblijf doet, moet binnen 10 minuten geheel opgegeten zijn. Als dit niet het geval is, is het verstandig om de volgende keer minder in het verblijf te gooien.

Doen of niet doen
Laat de waterschildpadjes niet los in de woonkamer lopen, zij zullen zich bedreigd voelen en zullen naar water blijven zoeken.
U kunt het verblijf inrichten met plantjes en stenen, echter zijn de waterschildpadjes erg actieve dieren en zullen ze de planten stuk maken. Dit zien de waterschildpadjes als een spelletje.
Waneer de waterschildpadjes snel onderduiken van het land gedeelte, is dit een vlucht net als in de natuur. Let dus bij het plaatsen van de verblijf op de omgeving.
Waneer de schildpadjes ouder zijn, is het noodzakelijk voor vrouwtjes schildpadjes om een zand gedeelte te hebben. Daar leggen zij hun eieren in, ook zonder een mannelijke waterschildpad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here