De tien domste sportblessures aller tijden.

0
1425
blog placeholder

Tijdens een van mijn vrije uurtjes deze week stootte ik in het alombekende magazine Humo op de wekelijkse column van Jan Mulder met als titel ‘domme blessures’. Met een meer dan grote interesse en een brede lach op het aangezicht ging ik door zijn column. Het heeft me nadien aangezet tot enkele uurtjes stevige research en het afschuimen van het wereldwijde web om de naar mijns inziens top tien van domste sportblessures aller tijden voor jullie in beeld te brengen. Na het zoveelste voorbeeld van domheid, sommigen onder ons zouden het misschien pech noemen, was ik ervan overtuigd dat de uitspraak van Albert Einstein toch enige waarde heeft:

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe.

Hier mijn persoonlijke top tien van domste sportblessures aller tijden. Enjoy!

1. Mijn persoonlijke favoriet in de categorie domste sportblessures is er eentje van de Ghanese international Charles Akonnor. Zijn splinternieuwe wagen bevatte een automatisch uitschuifbare antenne die koste wat kost getest moest worden. Met alle gevolgen vandien. Het ding schoof in de neus van Akonnor die vier weken buiten strijd was. Candid camera misschien?

2. Op een verdienstelijke tweede plaats heb ik Gus Frerotte gezet. Ex-footballspeler van de Washington Redskins. Bij American football wordt een touchdown vaak gevierd met het tegen mekaar stoten van de helmen. Gus echter, altijd al een buitenbeentje geweest, vond hoofdje stoten maar niets en verkoos een muur. Het gevecht met de muur verloor hij echter. Frerotte was even het noorden kwijt en miste enkele wedstrijden met een nekblessure.    

3 Nog eentje in de sportdiscipline voetbal. Alan Wright was een speler van Aston Villa, 1m63 groot en vooral bekend als de kleinste voetballer ooit in de Premier League. Uitzinnig als hij was met zijn nieuwe transfer kocht hij een fonkelnieuwe Ferrari. Wright echter kwam al snel tot de vaststelling dat grote auto’s niet gemaakt zijn voor kleine mensen. Hij verrekte een spier van zijn been toen hij het gaspedaal probeerde in te duwen. Gevolg: een aantal weken out en het omruilen van zijn Ferrari voor een Rover 416.

4. Cricketer Ian Greig blesseerde zich aan zijn hand en trok logischerwijze naar het ziekenhuis om een röntgenfoto te laten nemen. De dokter stelde hem al meteen gerust dat er niets te zien was en dat het om een eenvoudige verrekking ging. Creig stond recht, stootte zijn hoofd tegen de röntgenmachine en de gapende hoofdwonde moest gehecht worden. Hopelijk voor hem functioneerde de machine nog goed, het zou anders wel eens een kostelijke affaire kunnen geweest zijn.

5. Rickey Henderson, baseballspeler van de Toronto Blue Jays miste verschillende wedstrijden in Augustus door frostbite (bevriezing van de huid) in het aangezicht. Rickey was namelijk in slaap gevallen op een ijszak. Voor mij een ijsje met drie bollen aub.  

6. De Spaanse doelman Santiago Cañizares van Valencia miste het WK 2002. Niet door een op training of in een wedstrijd opgelopen blessure maar doordat hij een flesje aftershave op zijn grote teen liet vallen. De glassscherf sneed één van z’n pezen door en Cañizares was geruime tijd out. Glasscherven blijken dan toch niet altijd geluk te brengen.

7. Eldridge Rojer, voetballer bij het Nederlandse Excelsior, heeft onlangs na achttien maanden van afwezigheid zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. In 2007 liep hij een kruisbandblessure aan de linkerknie op. Normalerwijze was zijn rentree voorzien voor 2008. Een vrijpartij onder de douche echter besliste hier anders over en Rojer blesseerde zijn knie verder, met als gevolg een nog langere revalidatieperiode. Wie zei ook weer dat seks gezond was?

8. John Smoltz, baseballspeler bij de Atlanta Braves, is verschillende wedstrijden buiten strijd geweest door een toppunt van domheid. Hij verbrandde zijn borst bij het strijken van zijn hemd…terwijl hij het nog droeg.

 

9. Bad luck ook voor Ted Dexter. Beroemd cricketspeler, die wel op heel knullige wijze het leven verloor. Ted viel stil met zijn Jaguar en besloot om zijn wagen naar de dichtstbijzijnde garage te duwen. Een hellingkje besliste hier echter anders over. Ted kreeg de wagen niet over de helling en het achteruitbollende voertuig plette hem tegen een muur. Meteen het einde van zijn carrière en zijn te korte leven.

 

10; En last but not least nog een voetballersverhaal als afsluiter. Paulo Diogo, Zwitsers middenvelder, vierde een gemaakt doelpunt iets te enthousiast. De middenvelder sprong tegen de dranghekken, bleef met zijn ring haken en verloor het bovenste topje van zijn vinger. Alsof dit nog niet voldoende was, bedacht de aanwezige scheidsrechter hem met een geel karton voor tijdtrekken. Van pech gesproken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here