De spelers op de gamesmarkt

0
987
blog placeholder

De gameindustrie loopt als een trein maar er zijn altijd winnaars en verliezers. We nemen een kijkje achter de schermen van de grote spelers op de markt van games.

Winnaars

Blizzard onlangs gefuseerd met Activision tot Activision Blizzard heeft het afgelopen paar jaar zeer goede zaken gedaan. Iedereen kent de succesverhaal van Blizzard met hun online hit ‘World of Warcraft’. Het idee is simpel je betaalt iets meer als een tientje per maand en daardoor krijg je toegang tot een online speelwereld waar jij een digitaal personage kan aanmaken samen met miljoenen anderen over de wereld.. Het spel kent geen doel behalve je personage sterker te maken door middel van betere uitrusting of het levelen van je personage door monsters af te maken en zoektochten te voltooien. 

Nintendo heeft een hele onrustige periode achter de rug dus was het tijd voor een periode van succes. Na hun oprichting kende ze op het begin goede jaren maar na de Nintendo 64 werd de Gamecube geen succes en ging het bergafwaarts met de Gameboy. Nintendo begon daarom met innovaties dat leidde tot de Nintendo DS, een handheld met touch screen en 2 beeldschermen, en tot de Nintendo Wii, een spelcomputer die je bewegingen registreert. Beiden zijn nu uitgegroeid tot enorme successen en tevens marktleiders op hun gebied. Nintendo speelt erg slim in op de potentiële gamers. Onder potentiële gamers kun je van alles verstaan, huisvrouwen, jonge kinderen, bejaarden etcetera. Eigenlijk dus bijna iedereen niet voorheen geen computerspellen speelden maar dankzij Nintendo en hun games dat wel is gaan doen. Nintendo kwam met spellen speciaal voor deze mensen met titels als ‘Brain Training’ en ‘Wii Sports’ die beide erg afweek van traditionele computerspellen.

Verliezers

De markt van computerspelletjes kent ook verliezers. Mede dankzij de kredietcrisis zijn vele gameontwikkelaars in de problemen geraakt.

Zo meldde Sony een forse verlies op hun games divisie met hun Sony PSP, een traditionele handheld, en hun Playstation 3. De Playstation 3 is de opvolger van de Playstation 2. De Playstation 2 was een enorme succes met miljoenen verkochte consoles. In alleen de VS was dit al 50 miljoen consoles. De Playstation 3 is echter tot op heden nog geen succesverhaal. Door allerlei omstandigheden heeft de Playstation 3 niet op kunnen boksen tegen de Xbox 360 van Microsoft en de Nintendo Wii. De voornaamlijkste reden lijkt echter de hoge prijs die Sony vraagt voor hun spelcomputer.  De Playstation 2 was de grote marktleider van de vorige generatie consoles. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de Playstation 3 marktleider van zijn generatie gaat worden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here