De Peugeot 208

0
1247
blog placeholder

De Peugeot heeft met de 208 een waardige opvolger van de 207 in het B-segment. Bij dit model zijn diverse veranderingen doorgevoerd en dat maakt de 208 aantrekkelijk voor een groot publiek. De 208 is kleiner en lichter dan de 207 terwijl het interieur ruimer is geworden. Er is ook rekening gehouden met het milieu. De 208 heeft een CO2 uitstoot die gemiddeld 34g/km lager is dan bij de 207. De auto bestaat voor 25 procent uit natuurlijke of gerecyclede materialen

De Peugeot 208

 

De Peugeot 208 is de opvolger van de 207. De 207 is snel verouderd en al na vijf jaar toe aan een opvolger. Om de 208 aantrekkelijk te maken voor een groot publiek zijn diverse veranderingen doorgevoerd en moet dit model net zo’n doorslaand succes worden als zijn voorgangers de 205 en de 206. Eigenschappen van de 205, 206 en 207 zijn gecombineerd met nieuwe aanpassingen en dit resulteerde in de 208. Het model is verkrijgbaar met de keuze uit vijf dieselmotoren en twee benzinemotoren.

 

Carrosserievormen

 

De 208 is verkrijgbaar in twee verschillende carrosserievormen, een driedeurs en een vijfdeurs.

 

Het exterieur/ design

 

De 208 is lichter en kleiner geworden dan zijn voorganger en is 3,96 meter lang. Daarmee is de auto 7 cm korter dan de 207. Het gewicht is gemiddeld verminderd met 110 kg met een maximum van 173 kg. De lichtste 208 weegt 975 kilo. Het model is ook met één cm verlaagd. Peugeot heeft nieuwe normen op het gebied van design doorgevoerd bij dit model. De auto is voorzien van een zwevende grille, markante koplampen en boomerangachtige achterlampen met ledverlichting. De details zijn kloppend en met zorg ontworpen rond een zelfs op het dak zichtbare structuur. De stijl is strak en atletisch met pure en geraffineerde lijnen. De auto straalt energie uit. De driedeursuitvoering is voorzien van een doorlopende chromen strip bij de zijramen en de lijnen achterop de auto doen denken aan een gewilde voorganger. Voor het ontwerp deed Peugeot inspiratie op bij de SR1, SXC en HR1 concept cars.

 

Het interieur

 

Het interieur is voorzien van een opvallend klein stuur met een doorsnee van 345 millimeter. Het kleine stuur zorgt voor een nieuwe ergonomische houding en een zeer wendbare auto. Het instrumentenpaneel is hoger geplaatst direct in het zicht van de bestuurder en voorzien van een groot touchscreen. Deze kan door zowel de bestuurder als de bijrijder worden bediend. De 208 wordt niet geremd door technische beperkingen of cultureel bepaalde normen wat betekent dat iedereen erin past. Door de compacte vormgeving ontstond er meer ruimte in het interieur. Het leverde 5 cm extra knieruimte achter in de auto op en de bagageruimte werd met 15 liter vergroot.

 

Milieu

 

De CO2 uitstoot is gemiddeld met 34 g/km verlaagd ten op zichtte van de 297. Dit komt door de nieuwste motortechnieken, de ruime toepassing van het e-HDi microhybride systeem in combinatie met een laag gewicht en de aerodynamische eigenschappen.

 

Er zijn vijf uitvoeringen waarvan er vier zijn voorzien van en Stop & Startsysteem (e-HDi). De CO2 uitstoot van de dieselmotoren begint bij 87 g/km en is nooit hoger dan 99 gram.

 

De benzinemotoren hebben drie cilinders met een inhoud van 1,0 en 1,2 liter en hebben een CO2 uitstoot die begint bij 99 g/km (4,3l/100km)

 

Een revolutie op het gebied van eco-ontwerp wordt gehaald door gebruik te maken van natuurlijk of gerecyclede materialen. (25 procent) De achterbumper en ventilatorunit zijn volledig van deze materialen gemaakt. Deze bumper levert hierdoor een besparing op van 1600 ton brandstof per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here