De kwaliteit van een website

0
1229
blog placeholder

De droom wordt een doel

Elke webmaster begint zijn site met een droom. Je denkt ‘wat kan ik nu maken, waaraan ik geld zal verdienen en dat echt leuk is?’.
Meestal wordt er dan, zonder veel nadenken, een eerste proefversie van de website gemaakt. Deze ziet er niet al te aantrekkelijk uit en biedt absoluut geen voldoening voor de beginnende webmaster.

Na wat aanpassen en bijleren krijg je dan uiteindelijk jouw ‘ultieme website’….en daar blijft het bij.

Het “you build it, they will come” – principe bestaat niet in de online wereld. Het maken en online zetten van enkele HTML of php pagina’s dient enkel als fundering. De muren die je errond bouwt zullen bezoekers aantrekken en deuren en ramen zullen hen binnenlaten.

In deze fase gaan we het verschil tussen een succesvol webmaster en een dromer zien. De dromer zal altijd denken dat er ooit wel bezoekers zullen komen; ooit is nooit.

De succesvolle webmaster heeft doelen opgesteld, met een concreet plan erbij dat hij zal uitvoeren.
Hij legt de fundering, bouwt muren van advertising errond en opent de deuren via SEO wagenwijd om zo iedereen binnen te laten in zijn money maker.

Elke website begint met een idee, concept of droom. Maar zonder een duidelijk doel, blijft het daarbij.

Goede raad voor elke webmaster: stel je doelen realistisch in, maar streef ze altijd na.

Dromen worden realiteit, nu wil ik geld!

Wanneer je website afgewerkt is en je krijgt een aantal bezoekers per dag, wordt het tijd om na te denken over de toekomst.
Naar mijn mening moet elke website die ik heb de kosten van hosting en advertising terugbetalen. Dit is een minimumvereiste en mijn norm om te bepalen of mijn website succesvol is of niet.

Maar hoe gaan we dit bereiken?

Eigenlijk is het niet zo moeilijk als je website van bij de start stevige muren en een brede deur heeft. Je moet gewoon elke bezoekers gaan beschouwen als een potentiele klant.

Wie zijn ze? Wat zoeken ze op jouw website? Wat kan je hen aanbieden als aanvulling? Vertrouwen ze de inhoud van je website?

1. Wie ze zijn kan je uitvissen via een Poll, wedstrijd of forum. Reclame kies je altijd afhankelijk van je doelgroep. Je geeft geen auto weg aan blinden.
Voorbeeld: de bezoekers zijn tussen 20 en 25 jaar, vooral mannen, vooral gamers

2. Wat zoeken ze op jouw site? In het gebruikte voorbeeld zijn het dus jonge twintigers die geinteresseerd zijn in computergames. Ik gok er op dat je een reviewsite of fanforum hebt van een of ander online spel. Leer de sterktes en zwaktes van je website kennen in deze fase. Een forum is community-gericht en zal kritischer staan tegenover verdachte reclame of posts. Een website laat je toe om het even wat te presenteren aan bezoekers, maar garandeert geen succes aangezien niemand een mening kan delen.
Voorbeeld: Jouw website heeft een groot, actief forum voor World of Warcraft spelers. Daarnaast bied je ook hulpgidsen aan die spelers helpen in het spel.

3. Wat kan je bieden als aanvullende content/dienst? Wat heb je NIET op je website, dat je ook niet van plan bent om permanent aan te brengen? Meestal zijn dit tijdelijke acties, die via websites aan het licht gebracht worden. Eenzelfde website kan niet alles aanbieden, maar kan wel hints geven over de locaties waarop je “meer info” kan vinden.
Voorbeeld: Gamers hebben materiaal nodig, gaande van hardware-onderdelen tot abonnementen. Deze zijn snel te vinden via affiliate netwerken en kunnen je een aardige duit opleveren omdat ze uit betrouwbare bron komen (combinatie van jouw website en de naam van de spel-ontwikkelaar).

4. Vertrouwen je bezoekers de inhoud van je website/forum/blog?
Dit kan je moeilijk testen, maar je zal het merken aan de hoeveelheid geld je verdient via je affiliate marketing. Bij een website is het een kwestie van objectieve, goed gestructureerde reviews te schrijven en nooit op te geven.
Een forum kan op verschillende manieren een product gaan promoten, maar meestal is de webmaster een ‘vriend’ voor de andere gebruikers en krijgt hij vertrouwen.
Een blog werkt als medium tussen een site en forum. Je schrijft een review, met de bedoeling dat deze subjectief is, en laat anderen daarop commenten. Na enkele producten te hebben afgekraakt, schrijf je een positieve review over product X. Je bezoekers zullen je geloven, omdat zijn betrokken waren in de discussie en je eerlijk je mening durft te zeggen (denken zij toch).

Kort samengevat is dit de aanpak om geld te verdienen met een website. Belangrijk hierbij is dat je nooit mag opgeven!

1. Maak van de droom een doel
2. Perfectie is een maatstaf, wees met niets minder tevreden
3. Leg de fundering (eigenlijke website)
4. Bouw de muren errond (reclame, branding, vertrouwen,…)
5. Open de deuren wagenwijd (SEO)
6. Blijf verbeteren waar mogelijk (hogere muren, bredere deuren)
7. Verdien geld
8. HOU VOL

In latere artikels leg ik uit wat en hoe een affiliate netwerk en het eigenlijke geld verdienen in zijn werk gaat.

Yannick Schouppe

Bedankt voor het lezen en tot gauw!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here