Bezoek Parijs In De Winter

0
1224
blog placeholder

Parijs, één van de meest magische steden ter wereld, trekt miljoenen bezoekers ieder jaar. Neem een wandeling doorheen de beeldentuinen en bomenrijke lanen gedurende een wintervakantie in Parijs, en geniet van de warmte in de gezellige café’s en uitbundig versierde winkeltjes. Boek een hotel in Parijs tijdens de feestdagen en aanschouw de magie van kerstverlichting in de stad.

Parijs, met haar rijke cultuur, bezienswaardigheden en unieke romantische sfeer, is het hele jaar door een trekpleister voor toeristen. Kunst en geschiedenis is er in overvloed en er is dus altijd wel iets te zien of te doen in de stad. Zonnig of regenachtig, de “Stad Van De Liefde” is de ideale bestemming voor cultuurliefhebbers en romantische zielen.

Naast haar romantische aantrekkingskracht tijdens de kerstperiode, zijn er nog vele andere redenen waarom de winter het ideale seizoen is om een bezoek te brengen aan de Franse hoofdstad.

Zowel de kosten voor accomodatie als transport zijn lager in de wintermaanden dan tijdens het drukke zomerseizoen (met uitzondering van de kerstperiode, waarin de kamertariefen wel eens heel hoog kunnen oplopen).

Tijdens de wintermaanden kan u extra hard genieten van de magische aantrekkingskracht van de stad. De hele stad  is verlicht en er worden talrijke kerstevenementen georganiseerd. In heel Parijs vind je verschillende kerstmarkten met een ruim aanbod aan geschenkartikelen, vin chaud (warme wijn) en gourmet. De bekendste en meest indrukwekkende is ongetwijfeld de kerstmarkt op de Boulevard Saint-Germain-des-Prés, open van 5 tot en met 31 december.

Naast de gezellige kerstmarkten kan je ook genieten van de aangename kerstsfeer in de vele winkelcentra en warenhuizen in Parijs. De etalages van Les Galeries Lafayette, Le Bon Marché en Printemps worden ieder jaar prachtig ingericht met kerstdecoraties. Vergeet ook zeker niet een wandeling te maken langs de Avanues des Champs-Elysées. De bomen worden immers ieder jaar versierd met prachtige kerstverlichting.

Indien je even wil ontsnappen aan de koude wintertemperaturen, kan je een bezoek brengen aan één van de vele musea en kathedralen of genieten van een warme koffie in een gezellig cafétje. Tenslotte, voor de culinaire liefhebbers, worden op iedere hoek van de straat heerlijke gepofte kastanjes verkocht, en de talrijke restaurants plaatsen de meest verrukkelijke wintermaaltijden (konijn, hert of fazant met wilde paddestoelen) op hun menu.

Parijs is zonder twijfel een enorm populaire bestemming voor een winterbreak. Het is daarom van groot belang om goed op tijd te zijn bij het boeken van een hotel, zodat de kosten niet te hard oplopen en er uiteraard nog voldoende beschikbaarheid is.

Annabel Oosterwijk schrijft over allerlei onderwerpen, onder andere reizen en hotels in Parijs.
Voor haar volgende vakantie heeft ze zojuist een prachtig hotel in Parijs gevonden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here