Amigurumi

0
1113
blog placeholder

Het woord ‘Amigurumi’ of 編み包み in het Japans, is afkomstig van de Japanse term ‘ami’ (gehaakt)
and ‘nuigurumi’ (opgevulde pop). Amigurumi wijn kleine, gehaakte poppetjes of dieren. De poppetjes zijn meestal geinspireerd door Manga, een Japanse vorm van cartoons. Vaak worden deze Amigurumi verzameld, gebruikt als speelgoed als sleutelhanger.

Wat heb ik nodig om zelf Amigurumi te maken?

Om zelf Amigurumi te maken heb je heel weinig nodig. De basis is wol of draad en een een haaknaal. Er worden verschillende soorten draad gebruikt voor het maken van deze poppetjes, dus wees creatief. Het belangerijkste is van een kleine haaknaal te gebruiken zodat later de vulling van het poppetje niet zichtbaar is.

Een handig gereedschap zijn steekmerkers en een rij tellertje. Beide kun je vinden in de winkel of in online winkels. Als alternatief kun je een paperclip gebruiken als steekmerker en het aantal rijen turven op een blaadje papier.

Voor het vullen van de poppetje kun je verschillende materialen gebruiken. Je kunt profesionele vulling kopen in de winkel maar je kan ook zeer creatief zijn en je poppetjes vullen met stukjes van oude kledij, de vulling van een oud kussen of teddy beer, rijst, kersenpitten of zaadjes.

Ten slotte kun je je poppetjes afwerken en decoreren met knopen, extra draadjes of stukjes zelfklevende vilt.

Hoe begin ik?

Op het internet is een groot aanbod van patronen, tutorials en videos beschikbaar die je door elke stap van een bepaald patroon of een bepaalde steek helpen. Juist om die reden beperk ik me hier tot het geven van een aantal links naar tutorialsm patronen en videos.

TUTORIAL:

http://www.hookandneedles.com/2008/03/amigurumi-tutorial-1/
Deze tutorial illustreert de basis van het haken en 2 extra tutorials.

PATTERNS:

http://freeamigurumipatterns.blogspot.com/
Dit is een mooie blog met amigurumi patronen

http://www.amigurumipatterns.net/free/

VIDEOS:

Video 1
Video 2
Video 3

Veel Plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here