Waarom kiezen mensen steeds meer om in opties te beleggen?

0
684
opties beleggen

De 21ste eeuw heeft een ware revolutie met zich meegebracht. Waar eerst het internet alleen voor de elite was die thuis een computer hadden, kan nu iedereen binnen enkele seconden via een mobiele telefoon online gaan. Daardoor hebben we ineens veel meer toegang tot bronnen die ons helpen om het leven op verschillende aspecten te verbeteren. Een van deze aspecten is de financiën. Beleggen is een stuk populairder geworden doordat iedereen nu de kennis heeft over de voordelen en methodes die het biedt. Daarbij zijn met name opties populair. Maar waarom precies? In deze blog leer je precies waarom men kiest om in opties te beleggen.

Een opfriscursus

Voor degenen die niet helemaal zeker weten wat een optie betekent; een optie is een recht waar je over beschikt om op een bepaald moment een aandeel te kopen of verkopen. In tegenstelling tot aandelen zitten er geen extra rechten bij, zoals stemrecht. Een optie is dus wezenlijk anders dan de meeste vormen waarin je kunt beleggen op de beurs. Maar wat zijn dan precies de voordelen van opties? Lees meer in dit artikel of op een beleggingsplatform.

Je hoeft opties niet op een bepaald moment te verkopen

Het grootste voordeel van opties is wellicht dat je ze niet op een bepaald moment hoeft te verkopen. Bij enkele andere methoden van beleggen moet je namelijk dit wel doen. Denk dan aan bijvoorbeeld een vat Oeral-olie welke je hebt gekocht en die binnen een periode van 90 dagen weer verkocht moet worden. Doordat opties geen tijdslimiet hebben, zijn ze een manier van investeren die minder intensief is. Daardoor zijn ze de perfecte keuze voor beleggers die niet fulltime hiermee aan de slag willen gaan.

Je kan ook gokken dat een optie niet winstgevend is

Een ander voordeel van opties is dat je niet hoeft te gokken dat een bepaald goed winstgevend is. Met aandelen is het bijvoorbeeld zo dat het alleen maar mogelijk is om te gokken op een stijgende prijs. Dit komt doordat je het aandeel daadwerkelijk in bezit moet nemen. Met opties is het echter mogelijk om een putoptie te selecteren. Dit betekent dat een koper de optie voor een afgesproken bedrag aanschaft, en de verkoper als winst het verschil tussen de vastgestelde verkoopprijs en huidige prijs overhoudt. Daardoor kan een optie die in waarde is gedaald dus winst opleveren voor een van de partijen.

Met opties is je portfolio meer divers

Tot slot is het ook een voordeel dat je portfolio door middel van opties meer divers wordt. Bij beleggen is het namelijk van belang om de risico’s gering te houden. Dit doe je door in vele verschillende aandelen, ETF’s of opties te beleggen. Opties geven je dus meer keuze in hoe jij je portfolio diversifieert en je daardoor je kans op geldverlies zo veel mogelijk beperkt houdt. Zo kun je wat geruster slapen gedurende de nacht en valt de schade mee wanneer de markt voor een periode wat mindere prestaties vertoont. Onderschat dit voordeel dan ook zeker niet.