5x zomerse DIY-inspiratie voor in de tuin

0
221
Tuin met zitgedeelte

Nu de zomer voor de deur staat, is het het ideale moment om je tuin onderhanden te nemen. Dit hoeft absoluut niet duur te zijn of veel tijd in beslag te nemen. Het enige wat je nodig hebt, is een stevige portie creativiteit en een outfit die vuil mag worden, want zelf maak je de leukste tuindecoratie. Nood aan inspiratie? Lees snel verder en ga aan de slag! 

1. Maak je eigen plantenbakken

Plantenbakken zijn een geweldige manier om je tuin te verfraaien en extra groen toe te voegen. Wist je dat je die eenvoudig zelf kan maken van oude houten pallets of kisten? Schuur het hout goed op en verf het in een kleur die bij je tuin past. Vul de bakken met potgrond en plant er je favoriete bloemen, kruiden of groenten in, et voila. 

2. Creëer een sfeervol zitgedeelte

Een gezellig zitgedeelte in de tuin is een must voor warme zomerdagen en -avonden. Maak daarom je eigen tuinmeubelen van hout of pallets. Voeg comfortabele kussens en een paar kleurrijke dekens toe voor extra comfort. Om het zitgedeelte nog gezelliger te maken, kun je overwegen om een buitenhaard toe te voegen. Dit geeft niet alleen warmte op koelere avonden, maar zorgt ook voor een knusse en uitnodigende sfeer. Vergeet in dat geval niet om pellets te kopen.

3. Bouw een verticale tuin

Als je beperkte ruimte hebt, is een verticale tuin een uitstekende oplossing. Gebruik een houten frame of oude pallets om een verticale plantenbak te maken. Bevestig een bloempot of zak aan het frame en plant er bloemen, kruiden of zelfs kleine groenten in. Hang de verticale tuin aan een muur of schutting en geniet van het extra groen zonder dat het veel ruimte inneemt.

4. Maak je eigen tuindecoraties

Tuindecoraties kunnen een persoonlijke touch aan je buitenruimte geven. Denk aan het maken van kleurrijke tuinborden van gerecycled hout of zelfgemaakte vogelhuisjes. Deze decoraties zijn niet alleen leuk om te maken, maar voegen ook karakter en charme toe aan je tuin.

5. Bouw een tuinbar

Een tuinbar is perfect voor zomerse feestjes en barbecues. Gebruik oude planken om een eenvoudige, maar originele bar te bouwen. Voeg wat krukken toe en je hebt een gezellige plek om drankjes te serveren en van de lange zomeravonden te genieten. Voor extra sfeer kun je de bar decoreren met lichtjes en planten. Vergeet tot slot niet om enkele zomerse deuntjes af te spelen!