Wat is Twitter en hoe werkt het?

0
1041
blog placeholder

Wie bedacht Twitter?

Twitter begon in 2006 bij Odeo, als onderzoeksproject in San Francisco. Het project won de South by Southwest Web award in 2007. Daarna werd het van de hand gedaan en werd Twitter steeds populairder. De site is in het Japans of Engels, maar je kunt in alle talen ‘Twitteren’. In Nederland wordt het dan ook steeds populairder onder beroemdheden, maar ook onder ‘ons’.

Wat is Twitter?

Twitter is een populair communicatieprogramma. Je kunt er kleine berichtjes mee posten, bijvoorbeeld over wat je aan het doen bent, of gaat doen. Je mag maar 140 tekens gebruiken voor zo’n berichtje. Dit gaat via sms of email, op ieder moment van de dag of nacht. Het posten van berichtjes heet Twitteren, of Tweeten, wat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is dan ook een vogeltje.
Als ‘Twitteraar’ heb je je eigen acount, met een eigen naam; jouw geboortenaam of iets wat je gewoon leuk vindt, een omschrijving van jezelf en een foto. Vervolgens kun je aan anderen gaan doorgeven dat jij Twittert, waardoor ze je berichtjes/Tweets gaan lezen. Ook kun je berichtjes doorsturen, beantwoorden en een privébericht sturen, net als bij email. Foto’s en leuke links zijn ook te delen met anderen.

Waarom is Twitter populair?

Doordat veel bekende Nederlanders en sterren uit andere landen Twitter gebruiken, wordt het ook onder de ‘gewone’ mensen steeds populairder. Met andere woorden Twitter is hip in 2009. Daarnaast is het programma ook nog eens erg recent, wat nieuws betreft. Na rampen en andere belangrijke gebeurtenissen is Twitter ontzettend snel met de verslaggeving. 

Media

Nogmaals, er schijnen kapers op de kust te zijn. Zo zouden Google en Microsoft het programma willen kopen. Het wordt dan ook al gebruikt bij tv-programma’s, om kijkers te laten reageren en als snelste nieuwsbron, een erg veelzijdig programma dus, dat Twitter.
Laatst was nog in het nieuws dat het een miljard euro waard zou zijn. Dat zou betekenen dat de waarde van Twitter is verdrievoudigd sinds de laatste peilingen in februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here