Mooi yoga

0
1264
blog placeholder

Enkele oefeningen
Als je hieraan begint, doe dit dan eens in de vroege ochtend!

Zonnegroet

Ga staan in de richting van de opkomende zon en zet beide voeten tegen elkaar. Breng je handpalmen samen ter hoogte van je hart. Je mag je armen desgewenst ook langs je lichaam houden.
Adem in en breng je armen naar boven. Buig rustig naar achteren, terwijl je je armen boven je hoofd gestrekt houdt.
Buig nu naar voren en adem daarbij in alle rust uit. Je buik beweegt in de richting van de bovenbenen en je handen breng je naar de grond.
Adem in en breng je linkervoet zo ver mogelijk naar achteren. Zorg dat je handen op de grond blijven en dat de rechtervoet tussen de handen blijft staan. Houd je hoofd omhoog.
Adem uit en breng nu je linkerbeen naar achteren. Je staat op handen en tenen met je heupen omhoog gericht. Je gezicht is gericht naar de vloer.
Terwijl je de adem inhoudt, breng je je lichaam richting de vloer (vanuit de knieën naar het voorhoofd toe). Totdat je knieën, borst, handen en voorhoofd de grond raken. Heupen en onderbuik blijven omhoog.
Adem goed door en op een inademing strek nu de armen en laat de heupen zakken. Richt het bovenlichaam vanaf het middel omhoog, buig naar achteren en kijk dan omhoog. Benen liggen naast elkaar.
Adem nu langzaam uit en hef je heupen op van de grond. Je benen en armen blijven gestrekt en je hoofd komt in één lijn met je armen.
Adem langzaam in en buig je rechterbeen en zet een grote stap naar voren. Beweeg je linkerknie naar de grond en kijk omhoog.
Adem nu langzaam uit, houd de handen op de grond en breng de linkervoet naast de rechtervoet tussen de handen. Buig vanuit de heupen en probeer de buik in de richting van de bovenbenen te brengen.
Adem in en strek de armen naar boven. Buig langzaam naar achteren.
Adem uit en ga weer met de voeten tegen elkaar en gevouwen handpalmen naar de opkomende zon kijken.

Berg
Zet je voeten stevig op de grond (heupbreedte). Adem in en spreid je armen omhoog. Open je borst en je ribbenkast nu en adem enkele keren goed door. Concentreer je op je ademhaling en voel zuurstof door je hele lichaam stromen. Bij de ademhaling je navel als het ware richting je ruggengraat trekken. Zo kun je pas goed uitademen. Herhaal dit een vijftal keer.

Lijkhouding
Om af te sluiten een prettige oefening. Ga op je rug liggen en laat je heupen breed op de grond rusten, evenals je schouders. Leg je handen naast je heupen met de handpalmen omhoog gericht. Concentreer je weer op je ademhaling en voel bij een uitademing waar je lichaam de grond goed raakt. Probeer dit uit te breiden c.q. groter te maken. Als je eenmaal lekker ligt, ga je je concentreren op je hart. Bedenk dat er bij iedere inademing een stevige zonnestraal je lichaam binnen dringt en als je uitademt, voel je deze warmte via het hart door het hele lichaam stromen. Houdt deze houding vast en voel gedurende enkele minuten hoe deze zonnestralen naar binnen komen en zich verspreiden door je lichaam.

Herhalen
In het begin kost het energie en weet je het allemaal niet uit het hoofd, maar de kunst van het herhalen is hier de crux. Iedere dag bijvoorbeeld zo’n 15 minuten is prima. Voel na verloop van tijd wat het met je doet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here