Last van hoofdpijn?

0
1334
blog placeholder

Een van de meest vervelende pijnen die een mens kan hebben is denk ik wel hoofdpijn. Tuurlijk zijn er nog veel meer verschrikkelijke dingen die pijn doen, maar die zeurende hoofdpijn is toch wel erg vervelend. Veel mensen hebben er dagelijks mee te maken, en zoeken een oplossing voor deze pijn. Daarom geven wij deze oplossing in dit artikel.

Hoofdpijn hoe begint het?
Hoofdpijn komt vooruit uit een aantal verschillende dingen, zoals stress, vermoeidheid maar ook door te veel slapen krijg je sneller last van hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt dat 65% van de hoofdpijn gevallen voorkomt uit stress, mensen vandaag de dag zijn druk bezig met veel verschillende dingen die lijden tot hoofdpijn. Denk maar eens aan werk, het huishouden, de kinderen, huisdieren, sociale verplichtingen. Als ik die dingen zo lees krijg ik al bijna hoofdpijn. Toch kunt u dit voor uwzelf beter organiseren, zet gewoon duidelijk op papier wat wanneer wordt gedaan en je hebt al een beetje minder stress. En voor vermoeidheid geld eigenlijk precies hetzelfde, neem je rust, ga savonds lekker op de bankhangen tv kijken, ga niet te laat naar bed en probeer in het weekend een uurtje langer in bed te blijven liggen.

Hoofdpijn dagboek bijhouden
Een hoofdpijn dagboek, is een soort agenda voor uw hoofdpijn. Koop een soort schrijfblok, of een schriftje, of een boekje waar je in kan schrijven, en iedere keer dat je last krijgt van hoofdpijn schrijf je op wat je precies aan het doen was, hoe laat het was, en welke dag het was. Vervolgens hou je dat voor een tijdje bij, en je zult een ritme zien, je zult zien dat je bijvoorbeeld vaak op zondag morgen last hebt van hoofdpijn, hoe komt dat? Mogelijk drinkt u zaterdag avond net iets te veel alcohol? Uw huisarts zal u ook kunnen vragen om bij te houden wanneer u precies hoofdpijn heeft. Want als u dit doet ziet u mogelijk waarom u hoofdpijn heeft, en kunt u het zelf al een beetje minderen.

Pijnstillers
Ja pijnstillers helpen vaak, maar niet voor altijd. Zoek een oplossing voor het probleem! Door pijnstillers te nemen wordt de pijn minder, maar het probleem blijft. Tuurlijk kunt u nog steeds gebruik maken van pijnstillers, maar probeer er achter te komen waarom u hoofdpijn heeft, want dan kunt u daar iets aan doen. Het probleem is de hoofdpijn, de oplossing bent u zelf. Pijnstillers verzachten de pijn, maar het probleem niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here