Kunststof kozijnen

0
917
blog placeholder

Al jaren zijn kunststof kozijnen de populairste kozijnen van Nederland. Wat zijn de voordelen en waarom kiezen zo veel mensen voor kunststof kozijnen?

Populaire kozijnen

De meeste mensen die hun kozijnen laten vervangen, kiezen voor kunststof, en ook in de komende jaren zal dit weer het geval zijn. Waarom is dit zo’n populaire kozijnensoort? De belangrijkste argumenten zijn waarschijnlijk:
* Goed isolerend
* Lange levensduur
* Voordelig

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof raamkozijnen van 60 bij 60 centimeter zijn verkrijgbaar vanaf ca. € 90. Wilt u een raam dat open kan, bijvoorbeeld een draai-kiepraam, dan beginnen de prijzen bij ongeveer € 200, inclusief btw en dubbel glas. Arbeidskosten zijn hier niet bij gerekend, omdat kozijnenspecialisten juist hier sterk in prijs verschillen. Zorg dus dat u altijd eerst een aantal offertes van kozijnaanbieders vergelijkt voor u tot aankoop overgaat.

Minder stookkosten

Kunststof is een goed isolerend materiaal. Nieuwe kunststof kozijnen houden, samen met isolatieglas, de kou heel goed buitenshuis. Hierdoor hoeft u de verwarming in huis minder hoog te zetten, wat u weer scheelt in stookkosten. Als u in uw hele huis voor kunststof kozijnen met isolatieglas kiest, kan deze besparing oplopen tot wel € 250 per jaar.

Duurzaam

Kunststof kozijnen gaan gemakkelijk zo’n 40 jaar mee. Het enige wat u in de tussentijd hoeft te doen, is ze af en toe even schoonmaken als u toch al de ramen lapt. Kunststof raam- en deurkozijnen zijn dus zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Geen wonder dat dit materiaal zo populair is.

Iets authentiekers?

Het kan ook zijn dat u liever voor iets authentiekers gaat, ook al vraagt het meer onderhoud. Houten kozijnen zijn dan de beste optie voor u. Waar u echter naar kunststof geen omkijken hebt, vraagt hout iedere 5 jaar om een verfbeurt. Dat is even een klusje, maar daar heeft u dan wel meer karakteristieke kozijnen voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here