Het organiseren van een kinderfeestje

0
856
blog placeholder

Het organiseren van een kinderfeestje kan behoorlijk wat stress opleveren. Gelukkig is dat niet nodig want met een goede voorbereiding  loopt het bijna allemaal vanzelf.

De voorbereiding
De voorbereiding begint met:

Het vaststellen van een datum en de tijd
Een kinderfeestje kan ongeveer 3 a 4 uur duren. Zeker voor jonge kinderen is dit lang genoeg. Bij activiteiten buitenshuis is er soms meer tijd nodig maar dit is afhankelijk van wat er is georganiseerd. Als de kinderen ook wat te eten krijgen is het handig om het feestje rond etenstijd te plannen. Samen eten vult de tijd op en kinderen spelen vaak beter met een gevulde maag.

Wie wordt er uitgenodigd?
Stel van te voren vast hoeveel kinderen er mogen komen en kies deze dan samen met de jarige uit.

De uitnodigingen
De uitnodigingen kunnen worden gekocht maar zelf maken is ook leuk. Er zijn veel leuke ideeën te vinden op internet en bij een themafeestje kunnen er bijpassende uitnodigingen worden gemaakt. Vergeet niet om bij zelfgemaakte uitnodigingen alle voor ouders belangrijke informatie te vermelden zoals begin en eindtijd, adres, telefoonnummer en evt. bijzonderheden zoals het meenemen van zwemkleding of het aantrekken van oude kleding en laarzen. Dit is afhankelijk van de geplande activiteiten.

Het vaststellen van het beschikbaar budget
Bepaal van te voren het beschikbare budget en zorg ervoor dat de uitgaven hier binnen blijven. Schrap dure activiteiten en ga op zoek naar een goedkoper alternatief.

Het uitkiezen van de activiteiten
Themafeestje – Als het feestje een thema heeft dan kunnen er bijpassende activiteiten worden gezocht.
Als het een traditioneel feestje wordt dan kunnen er allerlei spelletjes of activititeiten worden gedaan.
Enkele tips voor het uitzoeken van geschikte activiteiten zijn:
– Wissel drukke spelletjes af met rustige.
– Houd de spelletjes simpel zeker voor de jongere kinderen.
– Overleg met het jarige kind welke spelletjes er worden gedaan.
– Kinderen vinden het leuk om iets mee te kunnen nemen naar huis. Knutselideeën zijn bijv. verven, cupcakes of zeepjes maken.

Boodschappen
Maak een boodschappenlijst en neem deze mee naar de winkel om te voorkomen dat er iets wordt vergeten.

Extra hulp
Afhankelijk van het aantal kinderen, de leeftijd en de geplande activiteiten kan het verstandig zijn om wat extra hulp in te schakelen. Kinderen hebben vaak niet zoveel geduld en vooral jonge kinderen vinden het nog erg moeilijk om op hun beurt te wachten.

De voorbereiding van de activiteiten
Bereidt de activiteiten voor. Schrijf de activiteiten op in de volgorde waarin ze worden uitgevoerd. Leg alle benodigdheden voor elke activiteit klaar. Bij buitenactiviteiten is het verstandig om te zorgen voor alternatieven voor als het weer niet meewerkt. Wees flexibel, soms hebben de kinderen zin om even zelf te spelen. Het is vooral belangrijk om zelf ook te genieten van het feestje.

Een ongelukje
Een ongelukje zit in een klein hoekje. Houd de telefoonnummers van de kinderen bij de hand zodat de ouders gewaarschuwd kunnen worden als er wat is gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here