(Goud)Hamsters

0
1000
blog placeholder

Hamsters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en rassen. Zo heb je verschillende soorten dwerghamsters en goudhamsters. Het verschil tussen die twee is natuurlijk de grootte. Sommige rassen onder dwerghamsters kunnen bij elkaar in één kooi, maar de meeste kunnen dat niet. Dat is namelijk zo omdat ze gaan vechten, en dat wil je natuurlijk niet.
Sommige hamsters zijn dol op kaas, maar mijn hamster helemáál niet. Hamsters houden van vingers, dus pas op als je je vinger voor de kooi houdt!
Hamsters zijn ook dol op witlof, bloemkool, paprika, broccoli enzovoort.
Ze willen graag klimmen, dus zorg voor een ruime kooi, met ladders, buizen, een rad, en natuurlijk ook een slaaphuisje, een voerbak en een drinkflesje. Maar ook een hamstertoilet. Je hamster moet er wel aan wennen, dus niet al na 2 dagen de wc weghalen! Deze zijn natuurlijk te koop in de dierenwinkels. Als je nog wat ruimte over hebt in de kooi, kun je natuurlijk ook wat speeltjes kopen of maken. Bijvoorbeeld een wc papier kartonnetje of een stukje karton tegen de tralies!
Als je je hamster tam wilt maken, kun je je hand in de kooi stoppen. Maar wees niet bang als je hamster je bijt. Dat kan gebeuren, dat was ook bij mij. Als je hamster op je hand durft te zitten, kun je hem of haar een beetje optillen, maar nog niet uit de kooi, want als ze een onverwachte beweging maakt, vind je je hamster niet meer terug! Probeer het eerst een paar keer, en als de hamster blijft zitten, kun je je hamster eruit halen met wat voedsel. Als je een plastic bal hebt, speciaal voor hamsters, kun je je hamster er natuurlijk erin stoppen. Als er een grote ruimte zit tussen de vloer en de onderkant van de bank bijvoorbeeld, moet je daar iets ervoor zetten. Hamsters houden van donkere plekjes.

Veel succes met je hamster en ik hoop dat je aan deze informatie wat aan hebt. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here