Games of thrones

0
1128
blog placeholder

In een tijdperk die wij niet kennen en ver van de realistische wereld speelt deze serie zich af om het levensgevaarlijke spel der tronen.
Zeven koningrijken strijden om het behoud van hun leven en hun troon. Onverwachte wentelingen en spanning vullen de zondagavond van de kijkers van deze serie. Het niet kunnen afwachten tot de volgende aflevering spelen de gehele week door hun hoofd en is op het werk het onderwerp van gesprek.
Deze serie bevat hardheid van het leven en ook seks is één van de dingen die de serie maakt voor wat het is. Koppen afhakken van mensen en dieren worden niet gespaard. Maar ook de doden spelen een rol en over draken nog maar te zwijgen. Alles komt er in voor en een eigen taal heeft ook George Martin gerealiseerd. Je moet er van houden dat is waar, maar niemand kan zeggen dat deze serie niet allesomvattend is. Het staat alleen een beetje ver van de realiteit. Daarvan is weinig terug te vinden. Allereerst leer je de zeven koningkrijken kennen en hun families en al snel wordt duidelijk dat een mensenleven in hun ogen niet veel waard is en iedereen voor zichzelf zorgt. In de Amerikaanse “New York Times” stond de zin:”Tolkien is dood leve George R.R. Martin”. Om helemaal bij het begin te beginnen zou je eigenlijk eerst de boeken moeten lezen, maar als je niet zo’n lezer bent is de serie zeker een uitkomst. Enorm goed zijn de boeken verfilmd. Seizoen 1 en 2 zijn al verfilmd, maar seizoen 3 zouden we nog even op moeten wachten.
In seizoen 2 is er een rol weggelegd voor de Nederlandse Carice van Houten als Melisandre, de adviseur van Stannis Baratheon. Net als alle andere rollen die ze uistekend speelt doet ze deze rol ook geweldig. Een enorme acrice is ze.
Boeken van the games of thrones geschreven door George R.R. Martin vallen onder de naam ” Het lied van Ijs en Vuur”.
Er zijn er maar liefst 9 verkrijgbaar. Een lijstje van de boeken staat hieronder:
Het spel der TronenDe strijd der KoningenEen storm van zwaarden deel 1: Staal en sneeuw
Een storm van zwaarden deel 2: Bloed en goud
Een feestmaal voor kraaienEen dans met draken deel 1: Oude veters, nieuwe strijd
Een dans met draken deel 2: Zwaarden tegen drakenDe eed van trouwDe hagenridder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here