Foundation, een kleurtje op het gezicht

0
1021
blog placeholder

Het bruine kleurtje

Terug te herleiden naar de natuur (en het goede leven) en de bruine tint die daar dan vanzelf op verschijnt, is het bruine wat we nog steeds associëren met gezondheid. Dat de huid hele andere dingen gaat doen onder invloed van de zon, weten we inmiddels ook. Dat hoort blijkbaar bij de welvaartsmaatschappij, want zolang we maar af en toe smeren en het behandelbaar is, wat overigens niet in alle gevallen zo is, maken we ons er niet druk om.

Anders ligt het met sec de gezichtshuid, daar willen we ook graag bij voorkeur een kleurtje aan toevoegen als de natuur dit niet doet. En eerlijk is eerlijk, het is een stuk gezonder dan de zon op de huid laten branden. Toch zijn er ook veel verschillen in foundations voor op de gezichtshuid.

Gezichtshuid

De foundation voor het gezicht moet wel enigszins aangepast worden aan de kleur van je gezichtshuid. Als je toch wat verkleurd bent en je gebruikt de mogelijk veel lichtere kleur die je tijdens de wintermaanden op het gezicht aanbrengt, is dit veel te ligt en steekt af bij de rest (zeker wat aansluit op de huid van de hals). Bekijk dus goed of de foundation voor de zomer wel past bij de kleur die je dan hebt.

Daarnaast kan de foundation voor de wintermaanden ook wat dikker van structuur zijn, wat maakt dat je in de warmere zomermaanden relatief snel met een glimmend hoofd rond loopt. Voor de zomermaanden is vaak een dagcrème met een lichte tint er in opgenomen al voldoende. Het beschermt de huid prima en met een beetje kleur erin, kan het je gezicht net wat extra kleur geven, zonder te dominant aanwezig te zijn. De dagcrèmes waar een kleur aan toegevoegd is, zijn er in verschillende gradaties. Kijk voor jezelf wat bij je past. Bijna alle merken hebben er wel een in het assortiment en is dus ook te koop in allerlei prijsklassen.

Uitproberen

Los van de kleur uitproberen, is het ook goed om de textuur te voelen. Waar de ene vrouw nergens last van heeft, zal de ander het als snel als “pancake” ervaren. Waarbij het wel goed is je te realiseren dat als de foundation ook dekkend moet zijn, de luchtiger exemplaren dit lang niet altijd zijn. Breng nooit teveel aan en zet wat “druppels” foundation op de huid en smeer deze voorzichtig uit (zo breng je de foundation normaal ook aan).

Naast de textuur is verder de kleur dus van belang. Neem een kleur die niet te sterk afwijkt van je eigen kleur. Gebruik een foundation dan ook niet om er bruiner mee te worden. Bovendien zou dit weer teveel en te onnatuurlijk afsteken bij de rest van je lichaam.

Verder is een foundation geen middel om oneffenheden mee te bedekken. Gebruik hiervoor de juiste – lichte kleur – concealer . Een foundation kan altijd wel over een concealer gedragen worden.

Toch nog wat extra kleur

Wil je toch nog wat extra kleur toevoegen, gebruik dan een bronzer. Veel merken hebben deze is eigenlijk nagenoeg altijd in poedervorm. Dit brengt het gemakkelijkste op en contouren breng je zo eenvoudig aan. De meeste bronzepoeders hebben een gouden glans wat die warme zomerkleur benadrukt.

Breng deze aan in de vorm van een 3. Van het voorhoofd laat je de borstel via de slapen naar de jukbeenderen glijden en vervolgens voor het oor langs naar de kaaklijn. Blaas de borstel voor het aanbrengen af, zo voorkom je dat je teveel op je gezicht aanbrengt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here