Waar op letten bij het kopen van dames sieraden?

0
756
vrouw met sieraden

Sieraden koop je niet iedere dag en of je nu voor jezelf een nieuw sieraad uit gaat zoeken of voor iemand anders, het is en blijft een lastige opgave. Eigenlijk alleen al omdat er zó ontzettend veel keus in sieraden is dat je misschien wel door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een eindje op weg te helpen, vertellen we je in dit blog waar je op moet letten bij het kopen van dames sieraden. We hopen zo de keuze wat makkelijker voor je te maken.

Goud, zilver, platina of liever toch iets anders?

Zoals we al aangegeven, is sieraden kopen geen gemakkelijke opgave. Eén van de eerste dingen waar je over na moet denken bij het kopen van dames sieraden is de kleur en dus indirect ook het materiaal. Er zijn dames die bijvoorbeeld alleen maar goud of zilver dragen. Als jij tot deze personen behoort of je weet dat de persoon voor wie je een sieraad gaat uitzoeken deze sieraden draagt, is het verstandig om de nieuwste aanwinst hier op aan te laten sluiten. Allereerst omdat het nieuwe sieraad dan gecombineerd kan worden met de sieraden die al in het bezit zijn maar bijvoorbeeld ook omdat de persoon in kwestie misschien wel allergisch is voor een ander metaal dan de sieraden die ze al heeft.

Wanneer ga je het sieraad dragen?

De volgende vraag die je jezelf moet stellen, is wanneer het sieraad gedragen gaat worden. Dat klinkt misschien een beetje typisch maar vaak draag je andere sieraden naar je werk dan tijdens een avondje uit. Vind je dit wat lastig om te bepalen? Kijk dan eens wat voor kleding er in de (je) kast hangt. Kom je hier bijzonder veel typisch vrouwelijke kleding tegen, zoals jurkjes, hoge hakken, bloesjes en jasje, kies dan een sieraad met een vrouwelijke uitstraling en een elegant design. Kom je meer sportieve of stoere kleding tegen, kun je beter voor de wat minimalistische sieraden gaan.

Wat voor soort sieraad wil je kopen?

Het is natuurlijk ook van belang eens na te gaan wat voor soort sieraad je nu eigenlijk wilt kopen. Ga je voor een leuke armband of een prachtige ketting? Of toch liever voor een beeldschone ring? Oorbellen doen het ook altijd goed maar ga wel even na of de persoon waarvoor je de oorbellen gaat kopen deze ook daadwerkelijk wel draagt. Je zult de eerste niet zijn die oorbellen voor iemand koopt die geen gaatjes in de oren heeft. Daarnaast maak je het jezelf met oorbellen wel bijzonder lastig. We zullen je ook uitleggen hoe dat komt. Oorbellen kunnen je gezicht een hele andere uitstraling geven. Ze kunnen dus mét of tegen je gezicht werken. Veel hangt hierbij af van de vorm van het gezicht. Bij een rond gezicht staan bijvoorbeeld lange oorbellen erg mooi. Heb je, of de persoon die je gelukkig gaat maken met een sieraad, echter een ovaal vormig gezicht dan kun je lange oorbellen beter achterwege laten. Het gezicht krijgt dan een lang en lijzige uitdrukking. Bij een ovaal gezicht kan er beter gekozen worden voor ronde oorbellen. Het is goed om al deze zaken even voor jezelf op een rijtje te zetten. Deze punten brengen je immers flink in de richting bij het uitkiezen van een mooi sieraad.