Twilight de verfilming

0
1448
blog placeholder

[H]Boekenreeks en  verfilming[/H]

Twilight is de verfilming gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, geschreven door de Amerikaanse auteur Stephenie Meyer. In 2005 is het eerste deel van de boekenreeks, getiteld ‘Twilight’, gepubliceerd. De reeks boeken is inmiddels meer dan 25 miljoen keer over de toonbank gegaan en vertaald in 37 talen.
De serie bestaat momenteel uit  vier delen, een vijfde deel is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het uitstellen van het vijfde deel heeft als oorzaak het voortijdig uitlekken van hoofdstukken op het internet. De titel van het vijfde deel had ‘Midnight Sun’ geweest en zou een herschrijving zijn van het eerste deel. Twilight verteld het verhaal van een tiener meisje, Isabella “Bella” Swan, die bij haar vader gaat wonen in Forks, Washington. Op school raakt ze verliefd, op de 104 jaar oude vampier, Edward Cullen.  Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit het oogpunt van Bella Swan, echter in het tweede en derde deel worden grote stukken ook verteld vanuit het oogpunt van Jacob Black, een goede vriend van Bella. Omdat hij ook verliefd op Bella is, is de verstandhouding tussen Edward, Bella’s grote liefde en Jacob niet goed. In het vijfde deel, dat nooit is uitgekomen, zou het verhaal voor het eerst verteld worden vanuit het oogpunt van de vampier, Edward Cullen.
Op  21 november 2008 kwam de eerste verfilming gebaseerd op de boekenreeks uit. Het script van de film is geschreven door Melissa Rosenberg en de regie lag in handen van Embry Call. Na het eerste deel volgden elk jaar, tot en met 2011, een nieuw deel. In 2012 zal het laatste deel op het witte doek te zien zijn. De hoofdpersonen in de film zijn gespeeld door, Kristin Stewart “Bella Swan”, Robert Pattinson “Edward Cullen” en Taylor Lautner “Jacob Black”.

[H]Titels[/H]

[LIST]2008 Twilight
2009 New Moon
2010 Eclipse
2011 Breaking Dawn: Part 1
2012 Breaking Dawn: Part 2[/LIST]

[H]Hoofdpersonen in de film [/H]

[LIST]Isabella ‘Bella’ Swan :[/LIST] Het verhaal gaat over Bella. Zij verliest haar hart, aan Edward Cullen, en komt er dan achter dat ze verliefd is op een vampier. Desondanks weigert Bella de vampier los te laten en doet er alles aan om met hem samen te kunnen zijn. De twee krijgen een relatie en dit zorgt voor verschillende gevaarlijke situaties. Bella wilt ook vampier worden, zodat zij echt samen kan zijn met Edward zonder gevaar te lopen. Als Bella in het vierde deel op het punt staat te overlijden tijdens de bevalling van hun dochter, kan Edward niet anders dan haar te injecteren met zijn gif. Bella transformeert in een vampier en de twee hebben nu een dochter, Renesmee.

[LIST]Edward Cullen: [/LIST] Is de oudste ‘adoptief’ zoon van Dr. Carlisle Cullen.
Carisle, is de oudste vampier van de Cullen-familie en heeft Edward gered van de dood, toen hij leed aan de Spaanse Griep.
Edward beheerst de vampier gave snelheid, kracht en kan gedachte lezen.

[LIST]Jacob Black:[/LIST]
Is de kleinzoon van het opperhoofd van de Quileute-stam. Een stam van weerwolven, Jacob, is als kleinzoon van het opperhoofd de Alfawolf. Jacob is tevens de beschermer van Renesmee, dochter van Bella en Edward. Hij heeft haar na haar geboorte ingeprent.

[H]Overige Personages uit de film en boekenreeks[/H]

[B]Cullens: De cullens zijn vegatarische vampiers, dit houdt in dat zij enkel dierenbloed drinken.[/B]

[LIST]Dr. Carlisle Cullen;
Esmé Cullen;
Emmett Cullen;
Rosalie Hale;
Alice Cullen;
Jasper Hale;

James;
Victoria;
Laurent.[/LIST]

[B]De Volturi: Vampierenfamilie bestaande uit 5 personen allen ouder dan 3000 jaar[/B]

[LIST]Aro;
Caius;
Jane;
Alec;
Marcus;

Renata: Lijfwacht van Aro;
Demetri: hoor bij de Volturi wacht;
Felix: Is ook een Volturi aanvaller.[/LIST]

[B]Vrienden van Carlisle Cullen[/B]
[LIST]Zafrina;
Senna;
Kachiri;

Benjamin.[/LIST]

[B]De Leren[/B]
[LIST]Siobhan;
Liam;
Maggie.[/LIST]

[B]Weerwolven[/B]
[LIST]Quil Ateara;
Seth Clearwater;
Leah Clearwater;
Sam Uley;
Paul Lahote;
Embry Call.[/LIST]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here