Nintendo DSi

0
939
blog placeholder

De nieuwste spelconsole van Nintendo is de DSi. Opvolger van de DS Lite en is op 3 april in Nederland op de markt gekomen. De “i” in de naam DSi staat voor internet. De letters DS staan voor Dual Screen. De DSi is op verschillende punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de DS Lite. In dit artikel bespreken we enkele verschillen, de mogelijkheden als ook enkele nadelen. De adviesprijs van de DSi is 169,95 euro. Wie bij aankoop van de DSi even goed rondkijkt op verschillende websites zal hem uiteindelijk voor een stuk minder kunnen kopen. Vergelijk dus altijd even de prijzen!

Verschillen tussen de DS Lite en Dsi

De Nintendo DSi is in vele opzichten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de Ds Lite. Grote verschillen zijn de 2 ingebouwde bewegingsgevoelige camera’s, waarvan er een aan de binnenkant en 1 aan de buitenkant is geplaatst. Deze camera’s zijn zowel voor het maken van foto’s, maar kunnen ook dienen voor het spelen van verschillende DSi games. De DSi is voorzien van een ingebouwde muziekplayer, om zowel muziek te beluisteren als muziek op te nemen. De geluidskwaliteit is tevens ook een stuk beter geworden. Een ingebouwde webbrowser om te surfen op het net is ook aanwezig. Bij de DS Lite moest deze browser apart geinstaleerd worden. Via deze browser kun je bijvoorbeeld online je DSi Ware aanschaffen om je DSi uit te breiden met extra opties en nieuwe games. De DSi is 12% dunner ten opzichte van de DS Lite, wat hem meteen een stuk lichter maakt, ondanks dat de beeldschermen met 17% vergroot zijn. De processor is aanziendelijk sneller geworden met 100Mhz meer. Ook het werkgeheugen is 4x zoveel geworden. Dit komt de snelheid van de DSi dan ook zeker ten goede. De DSi is voorzien van een intern Flashgeheugen van 256MB.

DSi nadelen

De batterij capaciteit is helaas wel aanziendelijk verminderd. Met de
DS Lite kun je zo’n 19 uur (afhankelijk van wat je aan het doen bent) spelen. De batterijen van de DSi gaan maar 14 uur mee. Het GBA (Gameboy Advance) slot, is
niet meer aanwezig, waardoor de spellen van de Game Boy Advance niet
meer te spelen zijn op de DSi. Ook de oude Flashkaarten zijn helaas
niet meer te gebruiken. De Acekard 2i, de R41 SDHC en de DSTTi Flash kaarten zijn momenteel nog
wel bruikbaar. Hiervoor zul je voorlopig nog even online moeten kijken voor de aanschaf van deze kaarten. De DSi flashkaarten zijn namelijk
moeilijk verkrijgbaar bij winkels in de buurt. De Dsi biedt geen ondersteuning aan voor het afspelen van mp3-bestanden.

Mogelijkheden van de DSi

Met de DSi kun je foto’s maken met 11 verschillende camera-effecten. De DSi beschikt over een handig fotobewerkingsprogramma om foto’s te bewerken. Zo kun je hele grappige en gekke foto’s maken van iemand anders (of natuurlijk van jezelf). Spelen met geluid is een nieuwe optie bij de DSi. De toonhoogte als ook de snelheid van geluiden kan gewijzigd worden. Tevens kun je speciale geluidseffecten toevoegen aan bestanden die gebruikt worden op de DSi. Het bestandsformaat is AAC (m4a) . Wie een MP3 bestand op de DSi wil zetten zal dit bestand eerst moeten converteren naar AAC. Gratis converteren kan o.a. met de nieuwste versie van Apple itunes.

DSi en Wi-Fi

Via een speciale Wi-Fi connectie kun je draadloos met andere DS spelers gamen. Dit kan met een totale vreemde, maar ook met een bekende van je. Geef hiervoor je speciale vriend-code aan diegene met wie je wilt gamen om verbinding te maken met elkaar. Voor deze optie dien je wel in het bezit te zijn van speciale Wi-Fi Connection Games. Deze games herken je aan het blauw-witte Wi-Fi logo.

Nintendo DSi Points

Via DSi points kun je online games en Dsi ware downloaden. Koop hiervoor bij de winkel in de buurt een speciale Nintendo Points Card.
Op deze kaart is een code aanwezig die je in kunt vullen bij de DSi shop. Met het invullen van deze code, waardeer je deze DSi points op. Dit kun je vergelijken met de prepaid kaart van een mobiele telefoon.

Conclusie

Met de DSi heeft Nintendo weer een uitstekend product op de markt gebracht met enkele leuke en vernieuwende opties. Voor wie nog geen DS of DS Lite heeft, is de DSi dan ook zeker aan te raden. Qua prijsverschil is de DSi niet veel duurder als de DS Lite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here