Goede voornemens enzo

0
831
blog placeholder

Sinds ik door de crisis per 01 januari ook thuis mag zitten, heb ik het sporten na 5 jaar weer opgepakt. Je moet weten dat mijn vrouw ernstig ziek is geweest en onze visie op het leven daardoor enorm veranderd was, we genoten overal van maar een beetje teveel van het eten. Door haar ziek zijn heb ik dus het sporten op moeten opgeven en door het genieten van lekker eten zit ik nu met ruim 20 kilo overgewicht. Maar zoals gezegd hoefde ik dus niet meer te werken sinds dit jaar dus ga ik weer fitnessen. Ik moet zeggen, het valt zwaar, minimaal 4 keer per week naar de sportschool om een uur te trainen maar het begint eindelijk  resultaat te tonen. Ik zie mijn tenen weer als ik rechtop sta! 9 kilo’s zijn er al spoorloos verdwenen en ook het minder eten gaat me steeds beter af. Heel soms vergrijp ik me wel eens aan een koekje of fastfood, maar met een gezin is het moeilijk dat niet te doen natuurlijk.

Daarnaast heb ik nog een eigen bedrijfje, zodat mijn dagen niet gevuld worden met nodeloos surfen, lummelen of andere vormen van verveling. Ik breng ‘s-morgens de kinderen naar school en ga daarna lekker aan het werk, thuis. Af en toe even samen met mijn vrouw boodschappen doen en later de kinderen weer halen. Bevalt best alleen af en toe wordt je er gek van dat het allemaal zo moet lopen. De crisis, tsja, ik vraag me af hoeveel mensen hier nou ook echt last van hebben? Zolang alle media maar hard genoeg blijft roepen hoe slechts het gaat, blijft het slecht gaan.

Maar goed, het sporten, ik hou vol, mijn vrouw steunt me onvoorwaardelijk en stuurt me zelfs als ik zeg dat ik geen zin heb. Gelukkig wel. Straks weer een half uur op de crosstrainer en dan 2,5 kilometer doen. Mijn persoonlijk record staat op 2,64 kilometer in die 30 minuten, dat heb ik nu al twee keer gehaald maar ik moet er overheen en nog veel vaker dan 2 keer wil ik dat overgewicht echt kwijt. Nog zo’n 20 kilo. Ik hou jullie op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here